fbpx

Diagnosis desktop

Diagnosis mobile

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

1 Comentariu

80788210 2634922336542762 5572842988524011520 n

Judecătoria Turda a dispus noi arestări în dosarul proxeneților care au fost acuzați că au creat o rețea de prostituție în Tenerife/Spania (și nu numai), recurgând inclusiv la amenințări la adresa fetelor, pentru a le obliga să ”producă” bani în favoarea lor.

Este vorba de 4 persoane care au primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile:

  • Săiceanu Gheorghe - acuzat de proxenetism în formă continuată și tentativă de act sexual cu un minor
  • Alexoae Sorin Marius - acuzat de proxenetism
  • Negoescu Robert Valentin - acuzat de proxenetism
  • Cîrcu Viorica Ancuța (foto) - acuzată de proxenetism

Cea din urmă este cunoscută în spațiul media, încă de pe vremea când era membru PRM și s-a certat cu Corneliu Vadim Tudor, pe care l-a acuzat că a vrut s-o violeze, în timp ce fostul lider PRM a spus la adresa ei că este o femeie de moravuri ușoare, care caută scandal.

Imediat după ce a aflat că va fi arestată preventiv, Ancuța Cîrcu a acuzat decizia Judecătoriei Turda, spunând că e ”ceva politic”, în condițiile în care ea se prezintă un lider AUR. Însă, oficialii din conducerea AUR spun că nu este lider AUR și că nici nu are adeziune la partid. Ancuța Cîrcu a deținut un local în Tenerife, frecventat de fetele care se ocupau cu prostituția, iar procurorii ar avea probe privind implicarea ei în rețeaua de proxeneți care are legătură cu Turda.

La începutul lunii februarie 2021, în același dosar de proxenetism instrumentat de procurorii turdeni, au fost arestate preventiv alte 5 persoane:

  • Oltean Flaviu Ștefan zis ”Napo”, finul lui Mihai Moldovan - acuzat de proxenetism în formă continuată, cu 4 persoane vătămate
  • Țandură Alexandru Dan zis ”Bercenaru”, care ar fi din sudul României, cunoscut ca membru al Clanului Sportivilor - acuzat de proxenetism
  • Cladoveanu-Andrei Robert-Nicolae, fost jucător de fotbal, fiul avocatului Nicolae Cladoveanu, condamnat în primă instanță pentru o tentativă de omor la Câmpulung, prins în flagrant în 2013 în timp ce vindea droguri unor ofițeri sub acoperire - acuzat de proxenetism
  • Micu Laura Luminița, fără antecedente penale - acuzată de proxenetism în formă continuată, cu 3 persoane vătămate
  • Moldovan Septimiu Mihai zis ”Calu” - acuzat de complicitate la proxenetism în formă continuată, camătă, șantaj și influențarea declarațiilor.

Cei în cauză sunt bănuiți că în perioada 2017-2020 ar fi înlesnit practicarea prostituției a unui număr de 15 persoane pe teritoriul Spaniei, Germaniei, Austriei, Belgiei și Angliei, beneficiind de foloase materiale în urma acestei activități.

Precizările Parchetului Turda, despre acest dosar:

”La data de 02.02.2021, s-a acţionat simultan pe teritoriul României şi Spaniei, prin efectuarea în paralel a '22 de percheziţii domiciliare (I 6 pe teritoriul României - judeţele Cluj Mureş, Argeş, Dolj, Suceava, Dâmboviţa , Giurgiu şi 6 în Spania - în Tenerife şi Madrid).

Acţiunea a fost efectuată într-un dosar instrumentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda împreună cu Biroul de Investigaţii Criminale din cadrul Politiei Municipiului Turda, în colaborare cu Parchetul din Santa Cruz de Tenerife şi Policia Nacional din Spania, în cadrul operaţiunii comune "TEAN", cu sprijinul Biroului Ataşatului de Afaceri Interne de la Madrid şi EUROJUST care a facilitat executarea ordinelor europene de anchetă de către autorităţile spaniole. 

La percheziţiil/e efectuate în Romania au participat doi lucrători de poliţie din cadrul Policia Nacional din Spania, iar la percheziţiile din Spania a participat un lucrător de poliţie din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale, Poliţia Municipiului Turda. În cauză, Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda efectuează cercetări faţă de 11 suspecţi pentru săvârşirea infracţiunilor de proxenetism în formă simplă şi proxenetism prin constrângere. 

Din probele administrate în cauză a reieşit presupunerea rezonabilă că în perioada 20 I 7- 2021, pe teritoriul Spaniei, în special în Tenerife, pe teritoriul Marii Britanii, în Londra, şi pe teritoriul Germaniei, mai multe persoane din România, printre care şi din localitatea Turda, au iniţiat o activitate de proxenetism, determinând mai multe tinere de pe raza localităţilor Turda şi Câmpia Turzii, însă şi de pe raza altor localităţi din ţară, să practice prostituţia în beneficiul acestora şi înlesnind această activitate. 

Determinarea victimelor s-a realizat pe fondul vulnerabilităţilor acestora, prin utilizarea metodei loverboy, menită a asigura o dependenţă emoţională faţă de suspecţi, şi pe fondul unui control exercitat faţă de victime, caracterizat în cazul unora de violenţă psihică şi fizică repetată. 

În Tenerife, tinerele erau plasate să practice prostitutia „la stradă" şi în cluburi. La stradă tinerele erau supravegheate de suspecţi, cărora trebuia să le trimită mesaje când acestea aveau clienţi, unde se duceau cu clientul, cât timp stăteau şi suma de bani pe care o primeau de la aceştia.

În Tenerife, în, sudul insulei, unul dintre suspecţi controla prostitutia stradală, solicitând o taxă săptămânală pentru a permite practicarea prostitutiei în zona respectivă.

Tinerele erau plasate şi în cluburi pentru a practica prostituţia în favoarea celor care le controlau, în baza unei înţelegeri avute de către aceştia cu cei care deţineau/controlau cluburile, stabilindu-se că banii obţinuţi se împart în mod egal, 50% luând cel care o controla pe tânără, iar 50% cel care deţinea/controla clubul. 

În Londra, suspecţii au înlesnit practicarea prostituţiei de către victime, prin punerea la dispoziţie a locaţiilor în care se prestau servicii sexuale contra cost, prin stabilirea tarifului pentru prestarea de servicii sexuale, prin plata şi publicarea anunţurilor pe site-urile destinate serviciilor sexuale şi preluarea apelurilor telefonice efectuate de clienţi, obţinând sumele de bani încasate de victime în urma practicării prostituţiei. 

În cauză se mai efectuează cercetări şi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de camătă, şantaj şi influenţarea declaraţiilor. 

La percheziţiile din data de 02.02.2021 au participat poliţişti din cadrul IPJ Argeş - Serviciul de Investigaţii Criminale, Poliţiei municipiului Câmpulung - Biroul de Investigatii Criminale, IPJ Dolj - Poliţia Segarcea, IPJ Giurgiu - Serviciul de Investigaţii Criminale şi Biroul de Investigaţii Criminale, IPJ Mureş - Serviciul de Investigaţii Criminale şi Biroul de Investigaţii Criminale. 

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii beneficiază de drepturile şi garanţiile prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.”

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate