fbpx

Diagnosis desktop

Diagnosis mobile

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

fotografie TurdaNews

Consiliul Județean Cluj a organizat recent o ședință de atribuire a unor trasee județene pentru transportul public de persoane, printre care figurau și traseele T157/Turda - Câmpia Turzii și T177/Câmpia Turzii -Viișoara (IAS).

Pentru traseele respective, nu a fost depusă nicio ofertă!

Oficialii grupului ALIS, care efectuează în prezent cursele pe traseul Turda-Câmpia Turzii și retur au declarat recent pentru TurdaNews că au dorit să renunțe la acest traseu încă din toamna anului trecut, dar... nu s-a găsit nicio firmă care să dorească preluarea acestui traseu.

”Au fost organizate trei licitații de atunci, de către Consiliul Județean Cluj, pentru acest traseu, însă nu s-a prezentat nimeni. Noi am continuat să efectuăm acest transport din respect pentru oamenii care au circulat cu noi de-a lungul timpului. Sunt multe curse care circulă aproape goale. E adevărat, dimineața și la amiază autobuzele sunt mai aglomerate, dar nu avem ce face. Știm că situația generează unele neplăceri, însă îi rugăm pe călători să înțeleagă faptul că și noi suntem într-o situație specială și continuăm efectuarea transportului pe această rută doar din respect pentru ei, pentru că nu s-a prezentat nimeni la licitația organizată pentru traseu, în condițiile în care am notificat că renunțăm la acest traseu. Pentru noi acest traseu aduce pierderi.”, ne-a declarat atunci Alin Popovici, reprezentantul ALIS.

Fiind considerat traseu județean, problema acestui traseu este una mai delicată. Înainte de 1989 și mulți ani după aceea, traseul era considerat unul urban, fiind linie deservită de fosta RATL Turda, care opera unele trasee și la Câmpia Turzii. Însă, după declararea traseului ca fiind de nivel județean, au început să apară tot felul de probleme, datorită particularităților specifice zonei (două municipii foarte apropiate, situație unică în țară).

O soluție viabilă ar putea fi găsirea unei variante care să ”reunifice” cele două localități, din punct de vedere al transportului public de persoane. Asta s-ar putea realiza prin organizarea unui transport de tip ”metropolitan” (cum e la Cluj), pe structura Comunității Urbane Arieș, care cuprinde cele două municipii și localitățile din mediul rural aferent. Această variantă pare a fi singura care poate rezolva, eficient, atât problema legăturii localităților din mediul rural cu cele două municipii, cât și problema legăturii dintre cele două municipii. Însă, pentru asta este nevoie de o colaborare la nivel administrativ, între primăriile acestor localități.

Din informațiile noastre, nu există un demers concret în acest sens, în afara faptului că primarul din Turda, Cristian Matei, a anunțat intenția organizării unui transport de acest tip, cu ajutorul unei finanțări europene, în următorul exercițiu financiar european. probabil, e timpul ca decidenții din localitățile din zona Turzii ar trebui să se pună la aceeași masă pentru a creiona soluții de rezolvare a acestei probleme, care se acutizează de la an la an. Pentru că e vorba de interesul și de confortul locuitorilor din toate localitățile.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate