fbpx

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

vaccination 1215279 1920

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a declarat că aproximativ 60.000 de angajați din sistemul de învățământ doresc să se vaccineze anti-Covid în următoarea săptămână în centre cu echipe mobile. 

"Există o situaţie cu 60.000 de persoane, angajaţi din învăţământ, care doresc să se vaccineze în următoarea săptămână şi sunt convins că, încă din această săptămână, se va putea organiza la nivelul fiecărui judeţ un centru de vaccinare cu echipe mobile. La nivelul zilei de ieri, aveam deja 42.000 de angajaţi din sistemul de învățământ vaccinaţi, din care exact jumătate vaccinaţi şi cu rapel", a precizat Sorin Cîmpeanu, conform Digi24.

Având în vedere situația epidemiologică din școli la doar două săptămâni de la deschidere, dorința angajaților din învățământ de a se vaccina nu poate să fie decât o veste bună. Până în 19 februarie, la nivel național, 809 elevi au fost confirmați cu virusul Covid-19 și 638 de angajați. Astfel a fost suspendată activitatea pentru 730 de clase.

Ministerul Educației, alături de CNACV, a analizat situația și a demarat astfel această acțiune de vaccinare prioritară a angajaților din învățământ.

"Dintre aceştia, 42.000 s-au vaccinat deja. Se adaugă aproape 8.000 - personalul din învăţământul superior medical care s-a vaccinat în calitate de personal medical, deşi este şi cadru didactic în acelaşi timp. Deci avem 50.000 de vaccinaţi, se adaugă cei 60.000 care au dorit să se vaccineze în următoarea săptămână în centre mobile. Deci, vom ajunge la 110.000, cel mai probabil, din cei 200.000 de angajaţi care şi-au declarat disponibilitatea de vaccinare. (...) Din învăţământul primar, gimnazial, liceal şi universitar în primă fază se vaccinează cu prioritate personalul didactic", a explicat ministrul Educaţiei.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate