fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

saci colectați

În urmă cu o săptămână Primăria Turda a demarat o amplă campanie de ecologizare a malurilor râului Arieș „sufocate” de tonele de PET-uri și deșeuri aduse de viitură.

Numai în prima zi au fost strânși 500 de saci de deșeuri din plastic, 250 de saci în a doua de a campaniei de ecologizare, zeci de saci de gunoi menajer și tone de material vegetal care au fost transportate la depozitele specializate.

Coordonatorul campaniei, Bogdan Fleșer, a declarat pentru TurdaNews că s-a făcut o colectare selectivă a gunoiului adunat de pe malurile râului. În cadrul acțiunii au participat numai în prima zi între 50 și 60 de voluntari de la Prival, SVSU, Apele Române, Salina Turda, Agenția de Protecție a Mediului, Poliția Locală dar și beneficiari ai ajutorului minim garantat. Nu în ultimul rând au fost prezenți inițiatorii campaniei, respectiv Primăria Turda- sector salubritate (Domeniul Public) dar și de la compartimentul de mediu – Camelia Mic.

Totodată s-a încercat o colaborare cu autoritățile din județul Alba din amonte de Arieș pentru a se lua și acolo măsuri similare. Nu în ultimul rând ar trebui înăsprită legislația pentru cei care aruncă haotic deșeuri în apă și poluează mediul, iar atunci când sunt surprinși să fie pedepsiți pe măsură.

Poliția locală va patrula în zona digului pentru a surprinde eventualele persoane care aruncă deșeuri în apă, dar tonele de gunoaie colectate de apele Arieșului au pornit din amonte, iar acolo trebuie să facă o acțiune similară și autoritățile din județul Alba.

Nu în ultimul rând Bogdan Fleșer a declarat că o astfel de campanie va avea loc și în zona Castrului Roman de la Turda, Dealul Cetății fiind o adevărată rampă clandestină de gunoi pentru cei care sunt certați cu bunul simț.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate