fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

vreme martie

Meteorologii anunţă un început de martie cu temperaturi mai ridicate decât cele normale şi precipitaţii reduse pe tot parcursul lunii viitoare.

Să nu uităm că la început de martie ne alegem și „babele”. Acest obicei popular spune că femeile trebuie să îşi aleagă o babă, adică o zi din perioada 1-9 martie, primele zile de primăvară. În funcţie de cum va fi vremea în ziua respectivă, aşa îi va merge şi ei tot anul. 

Revenind la prognoza ANM, iată cum va fi vremea în martie:

Săptămâna 22.02.2021 - 01.03.2021

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în zonele montane. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane din jumătatea vestică a țării.

Săptămâna 01.03.2021 - 08.03.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori în jurul celor normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi, în general, deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Săptămâna 08.03.2021 - 15.03.2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână în toate regiunile. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval se va situa în jurul celui normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 15.03.2021 - 22.03.2021

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, informează ANM. 

 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate