marian morar
m install
nello construct

Ziua Internaţională Terra Madre sărbătorită şi la Turda

zamblau eugen

Ziua de 10 decembrie este zi de sărbătoare pentru Slow Food în toată lumea. În această zi Slow Food împlineşte 20 de ani de la înfiinţare şi din acest an, 10 decembrie este declarată Ziua Internaţionala Terra Madre, zi în care recunoaştem importanţa sprijinirii reţelelor de producţie locală. 

 

În această zi, peste tot în lume, organizaţiile locale Slow Food organizează activităţi prin care se va atrage atenţia asupra importanţei consumului local şi asupra dreptului comunităţilor de a menţine şi a contribui la:

 

Acces la mâncare bună, curată şi corecta;

Biodiversitate în agricultură şi mâncare;

Producţie la scară mică;

Suveranitatea mâncării;

Limbă, cultură şi tradiţie;

Producţia de hrană, responsabilă din punct de vedere al mediului;

Comerţ corect şi sustenabil.

 

Şi Asociaţia Slow Food Turda împreună cu comunitatea turdeană se alătură întregii lumi pentru a cinsti hrana bună, curată şi corectă – justă.  Pentru asta vom organiza activităţi şi bineînţeles în prim plan vor fi tinerii.

 

Miercuri, 9 decembrie, copiii de la Grădiniţa Dr. Ioan Raţiu şi Scoala Andrei Şaguna vor fi invitaţi să facă o incursiune spre originile gustului prin atelierele de lucru care vor accentua cele cinci simţuri. Degustările de miere respectiv de brânzeturi vor da ocazia copiilor să pună în practică informaţiile din prezentare. Aceste ateliere de lucru vor continua pe parcursul anului viitor în mai multe şcoli turdene.

 

Joi, 10 decembrie Slow Food Turda va avea un stand de prezentare în centrul Turzii începând cu orele 13.00, unde vor fi distibuite material informative despre reţeaua Internaţionala Slow Food iar după amiaza elevii de liceu vor fi invitaţi la o proiecţie de filme documentare care va avea loc în sala festivă a Colegiului Naţional Mihai Viteazul, începand cu orele 17.00. Filmele propuse spre vizionare sunt:      

1. Terra Madre People, un film de Stefano Scarafia şi Paolo Casalis

2. Viitorul alimentaţiei (The future of food), un film de Deborah Coons Garcia 

 

La această proiecţie sunt invitaţi membrii Asociaţiei Eco Ruralis şi ai Centrului de Informare asupra Organismelor Modificate Genetic din Cluj Napoca care vor informa elevii despre OMG-uri şi ce efecte negative au asupra noastră. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2