fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

astrazen

Începând cu data de 14 februarie, România folosește 3 vaccinuri anti-Covid. Pfizer BioNTech, Moderna și mai nou, AstraZeneca, cu care s-au vaccinat în prima zi peste 6.000 de români, inclusiv primarul orașului Cluj-Napoca, Emil Boc. Cu toate acestea, românii sunt sceptici față de acest vaccin, iar Ministerul Sănătății a postat pe rețele de socializare mai multe informații pentru a asigura populația că AstraZeneca întâlnește standardele.

"Cum funcționează vaccinul AstraZeneca?

Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca conține un adenovirus non-uman care nu se poate replica și nu poate provoca boli.

Adenovirusul a fost modificat pentru a conține informația necesară producerii proteinei spike (cea care se găsește pe suprafața virusului SARS-CoV-2). Odată ce vaccinul este administrat, adenovirusul furnizează această informație către celulele umane, care încep să producă proteina spike.

Sistemul imunitar al persoanei va trata această proteină spike ca fiind străină și va produce un răspuns imun - anticorpi și celule T - împotriva sa.

Dacă persoana vaccinată intră în contact cu virusul SARS-CoV-2, sistemul imunitar îl va recunoaște și va fi pregătit să-l atace: anticorpii și celulele T vor lucra împreună pentru a elimina virusul, protejând astfel organismul împotriva COVID-19.

100% din persoanele ce au primit vaccinul Oxford-AstraZeneca au fost protejate de forme grave de boală, spitalizare și decese cauzate de COVID-19, arată cea mai recentă analiză a studiilor clinice din Marea Britanie, Brazilia și Africa de Sud.

În studiile clinice care au evaluat vaccinul AstraZeneca, nici măcar o persoană din cele vaccinate nu a dezvoltat o formă gravă de COVID-19 sau care să necesite spitalizare." susține MS pe Facebook.

“Vaccinul AstraZeneca reduce numărul îmbolnăvirilor grave cu COVID-19”, a declarat dr. Alejandro Cravioto, președintele grupului SAGE al Organizației Mondiale a Sănătății.

Tot pe Facebook, Răzvan Cherecheș, profesor de sănătate publică la Universitatea Babeș Bolyai, a creat o serie de răspunsuri sub formă de video cu privire la virusul Covid-19, iar recent acesta vorbește și despre eficiența vaccinului AstraZeneca și despre testarea acestuia.

„Agenția Europeană a Medicamentului a autorizat vaccinul AstraZeneca cu o eficacitate raportată de 59,5%. Studiile ulterioare au demonstrat că eficacitatea este de fapt, mai mare. La 90 de zile de la prima doză, eficacitatea este de 76%, ceea ce înseamnă că una din patru persoane are șanse să dezvolte simptome. La 12 săptămâni de la prima doză se face rapelul, adică a doua doză, după care eficacitatea sare la 82,4%, ceea ce înseamnă că una din cinci persoane are șanse să dezvolte simptome." a declarat Cherecheș.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate