fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

teapa telefoane

O clujeancă a fost înșelată cu 1.750 de lei de un grup de țepari care promit premii de mii de euro, din partea unei firme de telefonie, dar condiționează banii de cumpărarea unor coduri de reîncărcare.

 În acest context au fost reținuți doi bărbați după ce i-au promis unei clujence premii de mii de euro, recomandându-se drept angajați ai unei societății de servicii de telefonie, dar condiționând premiul de cumpărarea unor coduri de reîncărcare.

La data de 11 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 4 Poliție au depistat și reținut 2 bărbați bănuiți de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, respectiv complicitate la înșelăciune, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal. 

În fapt, în aceeași zi, în jurul orei 12.00, o femeie de 66 de ani, din municipiul Cluj-Napoca a sesizat poliția cu privire la faptul că ar fi fost contactată telefonic de către o persoană de sex masculin, care, recomandându-se angajatul unei societății de servicii de telefonie, sub pretextul că ar fi câștigat un premiu în valoare de 4.000 de euro și un telefon mobil, i-ar fi solicitat acesteia achiziționarea unor coduri de reîncărcare, pe care ulterior să le transmită acestuia.

În continuare, cel în cauză i-ar fi solicitat achitarea unui mandat poștal în valoare de 1.200 de lei, cu scopul de a confirma premiul câștigat. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 1750 lei.  

În baza investigațiilor efectuate, polițiștii au stabilit traseul sumei de bani depuse prin mandatul poștal, iar în colaborare cu polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târnăveni au organizat un flagrant la un oficiu poștal din municipiul Târnăveni, unde cei doi bărbați de 38, respectiv 42 de ani, din județul Mureș, au fost surprinși în timp ce încasau suma de 1.200 de lei. 

Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați Parchetului de pe langa Judecătoria Cluj-Napoca, în vederea dispunerii măsurilor preventive prevăzute de lege.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate