fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

voucherevacanta

Anul trecut, din cauza pandemiei cu Covid-19, multe vouchere de vacanță au rămas nefolosite, iar Ministerul Economiei a decis să le prelungească valabilitatea până în 31 decembrie 2021, pentru a ajuta turismul. 2,4 miliarde de lei în vouchere de vacanță sunt în prezent nefolosite. În acest context, Premierul Florin Cîțu, a explicat într-o conferința de presă susținută după ședința de Guvern, de ce nu se emit anul acesta vouchere de vacanță.

„În România, astăzi, au fost prelungite voucherele de vacanță emise în 2019 și cele din 2020, ceea ce înseamnă că în economie sunt 2,4 miliarde de lei vouchere de vacanță care nu au fost folosite, pentru că știți foarte bine, industria ne spune că anul trecut a fost criză, deci nu puteau fi folosite vouchere de vacanță. Am dat voie să fie folosite anul acesta. De aceea, voucherele de vacanță care ar fi trebuit să fie emise anul acesta vor fi emise anul viitor și avem această economie la buget”, a explicat Cîțu.

Astfel, în 2021 se vor folosi doar voucherele de vacanță din 2019 și 2020, iar din 2022 se reia acordarea acestora, dacă bugetul va permite.

Prin eliminarea acordării acestor vouchere de vacanță se vor reduce cheltuielile bugetare cu 1,2 miliarde de lei.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate