fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

moderna vaccin

Din 4 februarie, a început oficial vaccinarea cu al doilea vaccin aprobat de Uniunea Europeană, respectiv cu vaccinul Moderna. Astfel că persoanele programate la vaccinare pentru doza I, în perioada 4-16 februarie, vor primi acest vaccin și vor efectua rapelul la 28 de zile, în comparație cu vaccinul Pfizer la care se face rapelul la 21 de zile.

Ambele vaccinuri, BioNTech Pfizer și Moderna, utilizează tehnologia ce se bazează pe ARN mesager. Acest tip de vaccin învață corpul să creeze anticorpii necesari în lupta cu virusul. Anticorpii sunt pregătiți să lupte cu virusul real atunci când persoana vaccinată este expusă la infecția cu SARS-CoV-2. ARN-ul mesager pătrunde în celulele umane, unde transmite informația necesară producerii proteinelor proprii virale, față de care, ulterior, se vor dezvolta anticorpii.

Eficacitatea celor două vaccinuri este aproximativ aceeași. Vaccinul BioNTech Pfize are o eficacitate de 95% în prevenirea bolii COVID-19, iar vaccinul Moderna de 94.1%. 

În ultimele 24 de ore, 6.443 de români s-au vaccinat cu Moderna și alți 2.660 cu prima doză de Pfizer, respectiv 13.490 cu doza de rapel Pfizer. 

Situația Covid-19 se prezintă astfel: 738,152 cazuri confirmate până în prezent, din care 93% s-au vindecat, 3% au decedat, iar restul cazurilor sunt încă active. S-au administrat până în prezent 794,795 doze de vaccin în total, iar 0.85% din populație este imună după doza de rapel.

 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate