fbpx

ezgif.com optimize 3

9 Comentarii

WhatsApp Image 2021 02 03 at 21.54.12

La data de 2 februarie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Turda, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda, au pus în executare un număr de 16 mandate de percheziție domiciliară în municipiul Turda, comuna Mihai Viteazu, precum și pe raza județelor Argeș, Mureș, Giurgiu, Dâmbovița, Suceava și Dolj, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de proxenetism, șantaj, camătă și influențarea declarațiilor.

Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul atașatului de afaceri interne de la Ambasada României din Madrid, Direcției de Investigații Criminale, Serviciului de Investigații Criminale, Secției 9 Poliție Rurală Turda și a Biroului de Ordine Publică Turda, dar și a polițiștilor din cadrul Inspectoratelor de poliție județene Argeș, Mureș, Giurgiu, Dâmbovița, Suceava și Dolj, precum și cu suportul de specialitate al Serviciului de Acțiuni Speciale Cluj, Brigăzii de Operațiuni Speciale Cluj și a Serviciului Criminalistic.

Totodată, în baza cooperării judiciare în materie penală, prin intermediul EUROJUST, la percheziții au participat și ofițeri de legătură din cadrul Poliției Naționale Spaniole.

Concomitent, în baza unui ordin european de anchetă, pe teritoriul Spaniei, respectiv în Madrid și Santa Cruz de Tenerife, au fost desfășurate un număr de 6 percheziții domiciliare, la care a participat un polițist din cadrul Biroului de Investigații Criminale Turda.

Cu ocazia perchezițiilor efectuate în România au fost ridicate 31 de telefoane mobile, 4 laptopuri, 78 de înscrisuri cu valoare probatorie, un hard extern și o tabletă.

În urma activităților desfășurate pe teritoriul spaniol, a fost ridicată suma de 17.620 euro, 15 telefoane mobile, 9 ceasuri de lux, 3 laptopuri, bijuterii și înscrisuri.

De asemenea, a fost dispus sechestrul asigurător pe 2 autoturisme.

Perchezițiile s-au desfășurat la domiciliile a doi bărbați de 32 și 48 de ani, din municipiul Turda, dar și la locuințele a altor 9 persoane cu vârste cuprinse între 26 – 45 de ani, de pe raza județelor anterior menționate.

Cei în cauză sunt bănuiți că în perioada 2017-2020 ar fi înlesnit practicarea prostituției a unui număr de 15 persoane pe teritoriul Spaniei, Germaniei, Austriei, Belgiei și Angliei, beneficiind de foloase materiale în urma acestei activități.

În urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că bărbatul de 48 de ani, din municipiul Turda, ar fi încercat, prin corupere, să determine persoanele vătămate să-și modifice declarațiile în fața organelor de cercetare penală.

Astfel, la data de 2 februarie a.c., polițiștii au reținut pentru o perioadă de 24 de ore un bărbat de 48 de ani, din Turda, alături de un bărbat de 39 de ani din județul Dâmbovița și o tânără de 26 de ani din județul Mureș, alte 2 persoane, respectiv un bărbat de 32 de ani din Turda și un tânăr de 27 de ani, din județul Argeș, aflându-se sub efectul unei măsuri preventive privative de libertate în alte cauze.

La data de 3 februarie a.c., aceștia au fost prezentați magistraților din cadrul Judecătoriei Turda, fiind dispusă măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Citește și:

Dosarul în care e implicat Mihai Moldovan e unul care vizează... proxenetismul! Arestări multiple!

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Nicoara Teodor · 12:18 05.02.2021
  cum se justifica cei din politie, procuratura,diicot,dna,sri, fata de camataria, proxenetismul, traficul de droguri, din centrul turzii, care se desfasoara sub ochii lor din 1990 ??? ei nu sant pedepsiti? oare de ce???
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Tudor · 17:22 05.02.2021
   hai sa iti desenez ca intelegi mai bine...
   Tu vorbesti din 90 in coace... cind Fane , Gagarin , Balibacea... erau zmei din Turda...
   Acum niste pensionari si oameni de incredere a primarului
   Din 90 in coace numa io cunosc 10 sefi de politie ce or trecut pe la noi... toti mari mafioti !
   Daca tu crezi ca camata , proxenetismu sau schimbu valutar la greu o disparut ; TE INSELI!
   SINT MESERIILE CELE MAI VECHI DIN LUME !
   Ca s-au schimbat actorii de 2 lei? adevarat
   Da vezi tu ... intra Relu , Fefe , Moldovan , Gigi si alti la mititica 1 an 2 si alti 10 i iau locu!
   Sa nu crezi ca daca intra astia acuma moare meseria... never forever
   Cel putin ; a inceput sa se vada ceva la politie si procuratura . apropo sa nu crezi ca i zel de munca! dedicatia a venit de undeva
   • Acest comentariu este nepublicat.
    Marius · 11:57 06.02.2021
    mama mama ce vremuri...
    am fost primul oras din Romania unde interlopii au folosit o grenada ; si in ziua de azi ma mir cum de nu o iesit cu mortii...
    te lua boctaru la intrebarii unde ai fost
    in ziua de azi ma mir ca baieti astia ce in 90 au facut una alta cad ca prostii acuma... asta inseamna valoarea lor ; trecuta si actuala
    • Acest comentariu este nepublicat.
     DIICOT · 16:45 06.02.2021
     foarte bun citat de la domnul Marius"sa nu crezi ca i zel de munca! dedicatia a venit de undeva"- ti-am raspuns la nedumeria pe care o aveai(ma mir ca baieti astia ce in 90 au facut una alta cad ca prostii acuma)
 • Acest comentariu este nepublicat.
  DIICOT · 17:18 06.02.2021
  Scuze-citatul este de la domnul Tudor- pentru domnul marius
 • Acest comentariu este nepublicat.
  DIICOT · 19:26 07.02.2021
  Cred ca ati inteles, domnule Tudor, ce am vrut sa spun- domnul Marius avea o nedumerire cu privire la faptul ca din 1990 baietii acestia au facut ce au vrut muschii lor(inclusiv atentate cu bomba) si dintr-o data acuma sunt luati la rost. D-voastra i-ati anterăspuns domnului Marius foarte OK-(sa nu crezi ca i zel de munca! dedicatia a venit de undeva)- da se pare ca se cerceteaza faptele penale doar când vin cu dedicație!!!asta este societatea in care traim.
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Tudor · 15:38 08.02.2021
   am prins idea
   da a durat... batrinetile batale vina
   sper sa nu se opreasca ca m-ai au de munca baietii...

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate