fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

santier autostrada

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, Horațiu Cosma, anunță că a început organizarea șantierului de pe tronsonul de autostradă de la Nădășelu la Zimbor.

 ”Lângă Cluj-Napoca, constructorul român UMB a început în forță mobilizarea pe cei 30 de km de autostradă dintre Nădășelu și Zimbor, un proiect extrem de complex, contractat pentru 1,4 miliarde de lei. Se lucrează cu 100 de utilaje la: organizarea de șantier, drumurile de acces, marcarea șantierului sau cercetarea arheologică. În perioada următoare vom finaliza exproprierile și vom obține toate autorizațiile necesare pentru deblocarea completă a proiectului”, a spus secretarul de stat.

Compania românească Spedition UMB ca lider de asociere a fost desemnată câștigătoarea contractului pentru proiectarea și execuția a 30 de kilometri din autostrada Transilvania, de la Nădășelu la Zimbor.

UMB a căștigat cu o ofertă de 1,4 miliarde de lei, luând fața chinezilor de la China Communications Construction Company Limited. 

De asemenea, și următorul tronson de 12,2 kilometri de la Zimbor spre Poarta Sălajului a fost contractat tot de Compania UMB, prin urmare constructorul român ar putea ajunge să lucreze aproximativ 42 de kilometric din Autostrada Transilvania.

Proiectul trebuie să fie finalizat în 36 de luni, potrivit contractului, din care 12 luni va fi perioada de proiectare, iar restul de 24 de luni va fi perioada de execuție. Perioada de garanție a lucrărilor este de 60 de luni.

Pe șantierul de aproape 10 km dintre Ungheni și Tg. Mureș al Autostrăzii Transilvania, constructorul a ajuns la aproximativ 35% stadiu fizic. 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate