fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

05infectii nosocomiale

Conform unei in formări transmise de Spitalul Municipal Turda, în ultimul an infecțiile nosocomiale la pacienții internați în spital s-au dublat, comparativ cu anul precedent, existând și două cazuri în care aceste infecții au fost depistate la persoane decedate.

”În 2019, Spitalul Municipal Turda a raportat 37 de infecții nozocomiale. Dintre acestea, niciuna nu s-a raportat la pacienți decedați.

Ei bine, în 2020, numărul infecțiilor nozocomiale aproape s-au dublat, ajungând la 61 de infecții.

În 2020 s-au raportat și 2 infecții nozocomiale la pacienți decedați. Situația este cu mult diferită față de Spitalul din Câmpia Turzii, unde numărul infecțiilor nozocomiale din cei 2 ani a fost mult mai mic.”, a menționat siteul RefleqtMedia.

Infecțiile nosocomiale sunt infecțiile dobândite de pacienții Spitalului în timp ce se află internați, fie că este vorba despre bacterii, fungii sau virusuri. În România, s-a făcut mult tam-tam pe seama situației grave în ceea ce privește infecțiile dobândite în spitale, mai ales după episodul Colectiv (când mulți pacienți au murit nu neapărat în urma arsurilor, ci în urma infecțiilor dezvoltate în spitale), dar și a unei investigații a jurnalistului Cătălin Tolontan, privind calitatea dezinfectanților folosiți în cele mai multe dintre spitalele din România.

În luna decembrie, TurdaNews a scris despre acuzația unei turdence, care a spus că mama sa a intrat cu test negativ de COVID-19 în Spitalul Turda (internată), iar apoi a ieșit de pe poarta Spitalului în sicriu, moartă de... COVID-19!

Citește și:

A intrat cu test negativ în Spitalul Turda și a ieșit în sicriu, moartă de COVID! Mărturie terifiantă!

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate