fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

vaccinare 1

CNCAV anunță că va începe să folosească vaccinul Moderna,  pentru care rapelul se realizează la 28 de zile, începând cu data de 1 februarie.  Totodată, începând cu data de 28 ianuarie se pune în aplicare procesul de reprogramare a persoanelor incluse în Etapa a II-a de vaccinare din categoria domenii esențiale. Astfel, o persoană programată inițial pentru administrarea primei doze la data de 28 ianuarie va fi reprogramată la data de 8 februarie cu rapel la data de 8 martie (28 zile).

Într-un comunicat al Comitetului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare (CNCAV), se arată că nu mai puțin de 35.304 persoane care aveau programare inițială în perioada 28 ianuarie - 11 februarie vor fi reprogramate la un interval de 10 zile precum am specificat mai sus.

CNCAV mai precizează în același comunicat că pentru persoanele programate în Etapa a II-a, exceptând persoanele din domeniile esențiale, se menține același ritm de vaccinare. Vaccinarea continuă pentru persoanele din centrele rezidențiale, dializați, persoane nedeplasabile și cele fără adăpost.

"Toate persoanele ce vor fi reprogramate vor fi înștiințate prin SMS și e-mail unde vor fi specificate noile date și intervale orare pentru administrarea vaccinului. De asemenea, prin e-mail vor primi o nouă recipisă care conține noile date de programare, existând, totodată, posibilitatea de vizualizare a recipisei în secțiunea „Programările mele”, direct în platformă."

România primește săptămânal 14.000 de doze de vaccin Moderna, conform premierului Florin Cîțu. Acestea nu au fost folosite deorece erau prea puține pentru a putea fi distribuite, dar deficitul de doze Pfizer determină începerea folosirii acestor doze.

Număr total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020)570.704, la un număr de 513.429 persoane din care:

– 456.154 persoane vaccinate cu 1 doză;

– 57.275 persoane vaccinate cu 2 doze.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate