fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

energie

Un raport ENTSO-E arată că avaria de electricitate din luna ianuarie a fost provocată de declanșarea unui cuplaj de ”protecție la supracurent”, la stația de transformare Ernestinovo din Croaţia.

Acest incident a provocat separarea în două zone a reţelei electrice europene interconectate, care a dus la căderea rețelei electrice inclusiv în nord-vestul României, în 8 ianuarie, potrivit unui comunicat al Asociaţiei Operatorilor de Transport şi Sistem din Europa (ENTSO-E).

Ulterior, după avaria fără precedent în sistemul energetic, Ministrul energiei, Virgil Popescu, a declarat că românii care au fost afectați de această problemă o să fie despăgubiți.

O pană de curent care a afectat mai multe țări din Europa, a lovit vineri, 8 ianuarie și România. Au fost afectate mai multe județe, respectiv Cluj, Satu Mare, Maramureș, Mureș, Sibiu și Bistrița Năsăud. Această problemă a produs daune pentru anumite instalații sau aparate conectate la alimentarea cu energie electrică.

Între timp, s-a constituit o comisie de anchetă la nivel european, formată din reprezentanți ai transportatorilor de energie, care au stabilit în sfârșit ce a provocat avaria în lanț.

 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate