fbpx

ezgif.com optimize 3

1 Comentariu

profimedia 0576560292

De la începutul campaniei de vaccinare și până în această săptănână, în România au fost irosite 1.205 doze de vaccin care se fac împotriva virusului Covid-19.

Conform celor de la HotNews.ro, cele mai multe au fost irosite în județul Cluj, 295 de doze (24,5%), urmat de București - 202 doze (16,8%), județul Iași - 195 doze (16,2%) și în județul Hunedoara - 108 doze (9%).

"Până la 21 Ianuarie inclusiv, s-au înregistrat 1.205 doze pierdute (0,29% din totalul dozelor utilizate), din motive neimputabile. Aceste motive au fost: deteriorarea flacoanelor prin spargere, reconstituirea greșită și devierea de la condițiile de temperatură pentru asigurarea stabilității optime a vaccinului, atât înainte cât și după reconstituire", a explicat Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Pentru a evita aceste incidente, Comitetul a recomandat ca județele să estimeze corect necesarul pe o perioadă de aproximativ trei zile și totodată respectarea programărilor la vaccinare anti-Covid-19.

”295 de doze de vaccin anti-Covid-19 s-au pierdut la Cluj de la începutul campaniei naționale de vaccinare. Dintre acestea, peste 230 într-un singur loc, la Institutul de Gastroenterologie din Cluj-Napoca. Potrivit Comitetului pentru Situații de Urgență Cluj, un frigider cumpărat recent pentru depozitarea vaccinurilor destinate personalului medical din spital s-a stricat într-o noapte, iar dozele de vaccin au fost aruncate fiindcă nu se mai puteau administra din moment ce nu s-a respectat temperatura la care trebuia ținut. Alte aproximativ 60 de doze de s-au irosit în Cluj în mai multe spitale din neglijență, depozitare neconformă sau din cauza unor programări nerespectate.”, a menționat Actual de Cluj.

 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    George · 12:09 24.01.2021
    Ce sa-i faci, accidente se mai intampla. Problema mai mare e alta: programarile la vaccin. In Campia Turzii s-a reusit cumva sa se faca un centru de vaccinare, prin efortul cadrelor medicale locale si a primarului. Iar in urma programarilor la vaccinare, dupa 2 etape, 70% din pacienti nu sunt din oras. Cum se poate asa ceva? Presupun ca atunci cand DSP-ul a dat drumul la programare pe platforma unica si-a anuntat toti prietenii din Cluj-Napoca. Acestia, care aveau fiecare propria lista de pacienti, s-au napustit asupra platformei de programare, pe care aproape ca au blocat-o, iar in cele doar cateva ore cat a durat pana sa se ocupe toate locurile, medicii de familie din orasul care a infiintat centrul de vaccinare abia au putut sa-si programeze fiecare cate 10-20 de oameni din lista lor de peste 100 de batrani. Sper sa se faca ceva ca sa se indrepte aceasta anomalie!

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate