fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

141717106 131884458756603 501532783747443503 o

”Turda în oglindă” este o inițiativă de promovare a Turzii și a valorilor turdene, prin organizarea unor expoziții inedite, în vitrina situată lângă galeria de artă "Valeriu Suciu" (în Piața 1 Decembrie 1918 nr. 2-4). Permanent , în vitrină își găsesc locul valorile turdene, indiferent de domeniu. Acum, a venit timpul Colegiului național ”Mihai Viteazul”, un liceu de prestigiu, cu un trecut, prezent și (de ce nu?) un viitor pe măsură.

”Suntem în luna ianuarie, anul 2021, o lună cu o încărcărtură emoțională eminesciană deosebită și un început de an al performanțelor școlare, a exemplelor de bune practici în domeniul educației și formării profesionale.

Și în acest an, la inițiativa domnului primar Cristian Matei, vom continua să promovăm valorile turdene și să investim cu încredere în educație, cultură și sănătate.

Începem prin a vă prezenta un liceu de prestigiu, al elitelor școlare, privind rezultatele excepționale obținute atât la olimpiadele naționale, concursuri internaționale, proiecte internaționale și nu în ultimul rând copii de zece cu rezultate deosebite la admiterea examenului de capacitate și a bacalureatului.

De 110 ani, pe pânza memoriei orașului Turda, dăinuie Colegiul Național „Mihai Viteazul”, găzduind la umbra bătrânilor castani nostalgiile trecătorilor prin băncile sale și ale unor remarcabili rostitori la catedră.

Indiferent cum s-a numit: „Regele Ferdinand”, „Liceul de băieți”, „Școala Medie nr. 1”, pur și simplu „LMV” sau Colegiul Național „Mihai Viteazul”, liceul a rămas lăcașul de suflet în care elevi și dascăli „conversează idealuri”.

În semn de recunoaştere a situării sale în elita învăţământului românesc, în pragul aniversării a 90 de ani de existență, începând cu data de 01.02.1999, liceului i se conferă titlul de Colegiu Naţional, titlu menținut de 20 de ani.

Din octombrie 2009, ca urmare a recunoașterii excelenței în educație, Colegiul Național „Mihai Viteazul” se alătură celor 63 de colegii de elită din învățământul preuniversitar, membre ale Alianței Colegiilor Centenare, fiind prima unitate școlară din județul Cluj în alianță.

În prezent, la Colegiul Național „Mihai Viteazul” Turda învață 569 elevi, în 20 de clase.

Colegiul Național „Mihai Viteazul” le oferă elevilor și cadrelor didactice un spațiu modern de pregătire, în care se regăsesc excelența în educație, performanța, implicarea. Baza materială a liceului a fost modernizată la cele mai înalte standarde europene prin proiectul „Reabilitarea, modernizarea si eficientizarea energetică a Colegiului National „Mihai Viteazul”, proiect al Primăriei Turda finanțat de Uniunea Europeană, care s-a derulat în perioada 2011-2015.

Colegiul Național „Mihai Viteazul”, prin proiectele Comenius și Erasmus+ derulate sau în curs de derulare, oferă elevilor oportunitatea de a colabora cu tineri din unități școlare din Europa, de a realiza schimburi de experiență.

Activităţile extracurriculare derulate la colegiul nostru: excursii pe trasee europene în fiecare an, marcarea momentelor istorice, întâlniri cu diverse personalități, comemorarea unor iluștri absolvenți ai liceului, lansări de carte, diverse manifestări culturale și sportive, acțiuni de voluntariat, contribuie la gândirea şi completarea procesului de învăţare, la dezvoltarea aptitudinilor elevilor.

Astăzi, când ne gândim la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, vedem o şcoală ardeleană cu figuri ilustre de dascăli, care ne sunt şi astăzi modele, cu tinere vlăstare care îşi deschid mintea şi sufletul să culeagă din efervescenţa trudei intelectuale a dascălilor şi din spiritul şi lumina bătrânului mereu tânăr colegiu.

Mulțumim tuturor, dascăli, elevi, părinți, reprezentanți ai administrației locale, pentru ajutorul extrem de preţios, pe care l-aţi acordat şcolii, pentru implicarea în activitățile educative, precum și pentru susținerea acestora, pentru a duce mai departe tradiția LMV-istă!”, au transmis organizatorii ”vitrinei”.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate