fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

castel

Joi, membrii Comisiei de Urbanism din Consiliul Județean Cluj, au fost surprinși de cererea unui clujean pentru aprobarea unui proiect de construire a unui castel.

Investitorul dorește să amenajeze și un spațiu de agrement, care să includă un lac cu pești în comuna Moldovenești.

Cu toate acestea, urbaniștii Consiliului Județean nu au fost impresionați de idee, arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță, a precizat pentru Cluj24 că recomandă clujenilor generoși să investească mai degrabă în monumentele istorice existente decât să facă o lucrare ”kitsch-oasă”.

”Acelea au și o valoare istorică și pot să renască. La nivelul Clujului sunt multe asemenea clădiri în stadiu de paragină și deteriorare. De exemplu este cel de la Jucu, castelul de la Gilău, cetatea Bologa – reabilitată recent.

Desigur, nu toate beneficiază de interior adecvat. Cel de la Jucu a fost reabilitat în regim privat. La Săndulești mai există un asemenea spațiu, care momentan are destinația de locuințe sociale. Locatarii se vor muta, iar castelul poate să fie reabilitat”, a spus Salanță.

Ideea unui centru de agrement și a unei pensiuni a fost primită pozitiv de către urbaniștii care resping doar modelul de castel inspirat de casa memorială Goga de la Ciucea, pe care investitorul și-o dorea.

Astfel proiectul de castel a fost respins, iar arhitectul care reprezintă investitorul a precizat că va reveni la o altă ședință cu o nouă abordare, scrie bzc.ro.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate