fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

pod gheata 1

Temperaturile geroase din Cluj au format poduri de gheață pe mai multe râuri din județ. Acum însă odată cu încălzirea vremii acestea se topesc și sunt un real pericol pentru cei care se încumetă să le traverseze.

Prognoza meteorologică prevede încălzirea vremii în zilele următoare, aceasta devenind mai caldă decât normalul termic al perioadei. Totodată, sunt prognozate izolat precipitații predominant lichide.

În aceste condiții de încălzire a vremii, formațiunile de gheață se vor diminua și este posibil să genereze creșteri de niveluri pe anumite sectoare ale cursurilor de apă.

Specialiștii Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa monitorizează evoluția acestor fenomene de iarnă, debitele și nivelurile cursurilor de apă, precum și volumele de apă din principalele acumulări, fiind asigurat fluxul informațional între instituțiile responsabile.

„Recomandăm populaţiei să nu traverseze cursurile de apă sau lacurile de acumulare pe poduri de gheaţă. De asemenea, atenționăm cetățenii asupra riscurilor la care se expun practicând pescuitul la copcă și sporturile pe apa îngheţată” transmit specialiștii.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate