fbpx

Scrie un comentariu

premiera cluj

Proiectul s-a concretizat prin parteneriatul dintre IPJ Cluj și  compania IT Fortech. Evenimentul de prezentare a avut loc astăzi.

Oamenii își pot face programarea online, parcurgând câțiva pași „extrem de simpli” pentru a evita statul la coadă iar aplicația va fi disponibilă începând de vineri, 22 ianuarie, de la ora 8:00.

Sistemul a fost dezvoltat pro bono de compania Fortech, care a colaborat și în trecut cu autoritățile pentru a reduce birocrația.

”Este un program în premieră națională. Este un prim pas spre digitalizarea acestui aspect destul de solicitat pentru că în continuare avem aglomerație la ghișee. Este un document de bază în multe domenii, el se obține în continuare în format fizic de la ghișeele dedicate ale Poliției Române. La nivelul județului Cluj, nivelul de încărcare a acestor ghișee e destul de ridicat mai ales datorită caracterului mai activ al populației de aici, de aici și aglomerație în cele 10 puncte de eliberare”, a spus prefectul Mircea Abrudean.

Pentru a utiliza această aplicație este nevoie de cunoștințe minime de operare a calculatorului și de acces la internet. E cât se poate de simplu de utilizat pentru oricine are acces la internet, la un smartphone.

„Venim în continuare în întâmpinarea celor fără acces la internet sau a celor care nu pot să se programeze online. La sediul de pe str. Corneliu Coposu va funcționa mai departe și un ghișeu care va deservi cetățenii fără programare” spun cei de la IPJ Cluj.

Citește și:

IPJ Cluj: Cum te programezi online pentru eliberarea cazierului?

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate