fbpx

Scrie un comentariu

actiune rutiera

La data de 20 ianuarie a.c., pe raza municipiului Cluj-Napoca, a fost desfășurată o acțiune, în două etape, în scopul creșterii gradului de siguranță publică și verificării modului de respectare a măsurilor de protecție sanitară pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19

În cadrul activităților au participat polițiști din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, alături de jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj și ai Grupării de Jandarmi Mobile ”Ștefan Cicio Pop”, dar și polițiști locali din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

În prima etapă, desfășurată în intervalul orar 17.30 – 19.30, efectivele angrenate au verificat zonele în care se pot forma aglomerări de persoane, fiind legitimate 83 de persoane și controlate în trafic un număr de 43 de autovehicule.

Urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 42 de sancțiuni contravenționale, 25 dintre acestea fiind aplicate pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002R, iar alte 12 în conformitate cu Legea 55/2020.

5 persoane au fost sancționate pentru încălcări aduse normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În cea de-a doua etapă, corespunzătoare intervalului orar 23.00 – 01.00, s-a acționat sub forma filtrelor rutiere instituite pe principalele artere de drum, în vederea verificării modului de respectare a restricțiilor de circulație a persoanelor în afara locuințelor ori a gospodăriilor.

Cu această ocazie, au fost verificate în trafic un număr de 65 de autovehicule și legitimate peste 120 de persoane.

În total, pentru abaterile constatate, au fost aplicate 35 de sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, 25 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 și alte 10 ca urmare a încălcării normelor de circulație pe drumurile publice, în acord cu OUG 195/2002R, precum și  a celor de conviețuire socială – prevăzute de Legea 61/1991 R.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate