fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

fotografie TurdaNews

În 8 ianuarie 2021, un caz abominabil s-a produs la Turda: o minoră de 11 ani a reclamat că a fost violată. Polițiștii au demarat cercetări în acest sens.

Cazul a fost confirmat de IPJ Cluj, care ne-a transmis că există un dosar în lucru, pentru acuzația de viol și sunt cercetări pe rol pentru stabilirea detaliilor.

”La data de 8 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turda au fost sesizați cu privire la faptul că o minoră în vârstă de 11 ani ar fi întreținut raporturi sexuale cu tatăl său.

Pentru clarificarea situației de fapt, a existenței infracțiunii și stabilirea cu exactitatea a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, cercetările specifice se efectuează în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda.”, ne-a transmis IPJ Cluj, la acea vreme.

Citește și articolul scris pe TurdaNews în 9 ianuarie 2021:

Dosar penal pentru viol, la Turda: Tatăl cercetat pentru relații sexuale cu fiica sa de 11 ani!

Între timp, cercetările se pare că au luat o altă turnură.

Spunem asta pentru că în dimineața zilei de 13 ianuarie 2021, minora a fost ridicată de la Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență ”Gavroche”, din cadrul DGASPC Cluj-Napoca, chiar de tatăl ei, după ce inițial a fost luată de la tatăl ei, pentru protecție. Mențiunea din Procesul Verbal, încheiat între instituția amintită și tatăl fetiței, la motivele ieșirii copilului din centru, este: ”reintegrare în familia tatălui”.

În aceeași zi am solicitat informații Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda, care ne-a răspuns abia azi.

”În urma consultării evidenței lucrărilor cu caracter penal înregistrate în cursul lunii ianuarie 2021, a fost identificată o cauză care are ca obiect o faptă care corespunde descrierii făcute de dumneavoastră în curpinsul solicitării (infracțiune de viol cu victimă minoră în vârstă de 11 ani).

Cauza se află în lucru la organele de cercetare ale Poliției municipiului Turda și până în prezent nu a fost dispusă o soluție. Alte date nu pot fi furnizate până la finalizarea cauzei, atât prin prisma stadiului procesual în care se află cauza (urmărire penală ”in rem”) cât și prin prisma posibilității ca furnizarea acestor date să afecteze interesul minorului-persoană vătămată și protecția vieții private a persoanelor în cauză”, a transmis prim procurorul Cioban Vasile Călin, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda.

Apropiați ai familiei ne-au precizat că, de fapt, fetița l-ar fi acuzat pe tatăl ei din... răzbunare (i-ar fi luat telefonul mobil și i-ar fi impus niște interdicții). De altfel, conform precizărilor prim procurorului Călin Cioban, tatăl fetiței nu este acuzat, cercetările fiind ”in rem” (fără autor, deocamdată), lucru confirmat și de faptul că cei de la DGASPC Cluj i-au reîncredințat fetița tatălui ei. Totodată, având în vedere că sunt cercetări privind o infracțiune de viol, rezultă că a existat o asemenea faptă împotriva minorei de 11 ani.

 

 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate