fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

masca coronavirus 1

Masca sanitară va trebui purtată în continuare de persoanele care se vaccinează anti-Covid, pentru ca cei din jur să fie protejați contra virusului.

Deși campania de vaccinare împotriva COVID-19 merge bine, masca va rămâne obligatorie până în anul 2023, susține medicul Adrian Streinu-Cercel, cercetător român și membru al Academiei de Științe Medicale.  

„Teoretic, după a doua doză, la şapte zile deja putem fluiera liniştiţi că nu mai suntem la risc să dezvoltăm infecţii severe cu noul coronavirus. Dar, atenţie, masca va rămâne obligatorie în continuare (...) până în 2023, pentru că acest vaccin ne protejează pe dinăuntru, nu ne protejează şi la nivelul mucoaselor, astfel încât, dacă dăm masca jos şi renunţăm la ea, avem toate şansele să luăm un virus pe care noi pe urmă să îl dăm mai departe unor persoane care nu sunt imunizate şi o să generăm în continuare îmbolnăviri”, a declarat Streinu-Cercel.

La rândul său, profesorul UBB, Răzvan Cherecheș spune că ...„"Va fi nevoie sa continuăm cu toții să purtăm masca până la atingerea imunitașii de grup (cel mai probabil in vara-toamna anului viitor)”.

Recomandările actuale sunt ca fiecare adult să fie vaccinat, în cele din urmă. Imunitatea dată de vaccin se pare că este mai stabilă și mai puternică decât imunitatea naturală” mai explică profesorul clujean.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate