fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

control politie coronavirus

În ultimele 24 de ore, 731 de polițiști, jandarmi, ISU și SAJ au asigurat respectarea restricțiilor împotriva răspândirii virusului Covid-19. Au fost verificare cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse  2.457 persoane, 106  societăți comerciale/PFA , 995 de persoane aflat în izolare, 419 în carantină și 127 în trafic zi/noapte.

Total sancțiuni contravenționale aplicate în ultimele 24 de ore, în context COVID/valoare: 124/ 31.500.

Aceste acțiuni au avut loc în contradicție cu protestele organizate de Sindicatul Europol. După ce Guvernul a ales să înghețe salariile angajaților MAI, Sindicatul Europol a începul să protesteze începând cu acordarea de avertismente în defavoarea sancțiunilor contravenționale. Joi, 14 ianuarie, a avut loc o întâlnire la sediul Ministerului Afacerilor Interne, la care a fost prezent și ministrul Lucian Bode, pentru a rezolva conflictul între forțele de lege și Guvern. 

Ministrul a prezentat mai multe beneficii ale polițiștilor, precum acordarea titlului de specialist clasă sau acordarea de 75% din salariul/solda de funcție  pentru părinții din MAI care nu pot să beneficieze de zile libere pentru îngrijorarea copiilor ce stau acasă din cauza suspendării cursurilor. Dar majoritatea "beneficiilor" precizate de către Lucian Bode nu sunt particulare pentru angajații MAI, de aceea Cosmin Andreica, președintele Sindicatului EUROPOL, a adus în discuție alte grupuri care, în comparație cu forțele de ordine, au parte de atenția Guvernului în această perioadă, precum angajații din învățâmânt sau sănătate.

Totodată, ministrul a precizat că a luat cunoștință despre formele de protest. Nu dorește să se pronunțe în acest sens pentru că înțelege că este dreptul organizațiilor sindicale de a se folosi de astfel de acțiuni, dar că din cifrele pe care le are la dispoziție, numărul de contravenții și suma amenzilor a scăzut foarte puțin în aceste zile.

"Așa că mesajul este simplu: „Keep calm și aplicați avertismente!”. Protestele continuă conform calendarului stabilit! Viitorul ne aparține!" este mesajul de încheiere al echipei Sindicatului EUROPOL.

Mai multe detalii despre respectiva întâlnire puteți să găsiți aici.

 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate