fbpx

ezgif.com optimize 3

1 Comentariu

aee662b61a71a279ff6625c1148c46d8

Persoanele din județul Cluj, care au încercat să se programeze în etapa II de vaccinare anti-COVID, care a debutat ieri, s-au confruntat cu situații scandaloase.

După ce că ieri sistemul online de programare nu a funcționat până aseară în jurul orei 23.00 (deși debutul oficial era anunțat pentru ora 15.00), cei care au dorit să se programeze au constatat că nu pot face acest lucru prin intermediul platformei online. Culmea este că nici măcar operatorii de la telefon (există un număr special alocat, pentru județul Cluj) nu au reușit să acceseze platforma, spunând că ”nu sunt lăsați”. Cu toate acestea, toate locurile s-au ocupat ca prin minune.

Citește și:

De toată jena! Siteul de programări pentru vaccinare este... inutilizabil! (UPDATE)

”Ne trebuie pile sa facem programari? Asta este intrebarea care imi vine in minte dupa aventura incercarii de a face o programare pentru vaccinarea anti-covid 19, care a inceput ieri, 15 ianuarie 2021, la ora 15, odata cu lansarea platformei. Azi dimineata, dupa multe ore de incercari, am sunat la numarul de telefon alocat Clujului, iar raspunsul primit dupa o ora de asteptare a fost unul halucinant: Nici macar ei nu puteau intra pe platforma! Stiau doar ca la cele doua centre de programare de pe platforma pentru Cluj (ar fi trebuit sa fie 13), nu mai este niciun loc. Ma intreb atunci cum s-au putut face programarile si sa se ocupe toate locurile pana in 7 februarie.”, a atras atenția jurnalista Delia Cărbune, de la Știri de Cluj, care a relatat succint modul real în care funcționează ”programarea”.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat azi că nu mai sunt locuri disponibile pentru programări la Cluj.

"La Cluj si la Bucuresti nu mai sunt locuri, lucru imbucurator. Acum problema este nu avem destul vaccin. Toata organizarea logistica este la MApN, solutia va fi realocarea de doze cand vor ajunge altele. Problema este ca sunt mult mai multi oameni care vor sa se vaccineze, fata de numarul de doze existent", a declarat Voiculescu la Pro TV.

Culmea este că după ce situația a fost discutată pe grupul jurnaliștilor constituit de Prefectura Cluj pe WhatsApp, problema... s-a rezolvat! În sensul că au apărut noi locuri, în jurul amiezii.

Situația de la Cluj a fost explicată de subprefectul Irina Munteanu.

”Este vorba despre probleme tehnice și nesincronizări în platforma de la nivel central. S-a solicitat actualizarea încontinuu, începând de joi, astfel încât centrele stabilite la nivelul județului să fie introduse în platforma de programări și activate corect. În momentul în care s-a transmis informația cu privire la limitatea ca și număr de doze de vaccin în această faza, s-a optat pentru cele 10 centre cu 12 fluxuri pe care le-am și comunicat. La fel s-au comunicat la București și s-a insistat pe acest aspect de introducere a acestora în RENV și activare în platformă. Au apărut însă neconcordanțe pe care le-am sesizat încontinuu. În această dimineață s-au adus la zi și sunt active și funcționează. De la nivel local am putut doar constata aspectele și solicita insistent și încontinuu ca situația să fie clarificată. Au apărut la un moment dat ori alte adrese, ori foarte puține, ori altele decât cele pe care noi le-am transmis.”, a precizat Irina Munteanu.

Ministrul Sănătății recunoaște, însă, că este o problemă și cu platforma online unde se fac înscrierile.

"Saptamana viitoare vor fi inclusi oamenii fara adapost, copiii cu handicap si apartinatorii lor. Medicii de familie joaca un rol important si este regretabil ca platforma nu a functionat mai bine si au avut probleme, dar suntem abia la inceput. Nu-mi fac atatea probleme pentru cei care nu vor sa se vaccineze, poate sunt sanatosi, poate mai au intrebari, grija mea merge catre cei batrani si bolnavi, care nu au reusit sa se inscrie si sper sa fie ajutati sa reuseasca acest lucru", a adaugat ministrul.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Gheorghe Radu · 18:04 16.01.2021
    La motivat ESECUL IN DOVEDIREA GRIJII de persoanele varstnice, BOLNAVE, defavorizate, NIMENI IN LUME NU va intrece "autoritatile" din Romania!!! MULTI PLATIM SI ACUM IMPOZITELE PE VENIT -PE CAND SI DREPTUL la VACCINARE? Pe cand, incetarea "povestilor", si a lipsei de RESPECT FATA DE MEDICII de Familie?
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate