fbpx

ezgif.com optimize 3

2 Comentarii

7240d564b13a08df08

Siteul de programări online pentru vaccinare este inutilizabil, atrage atenția siteul ziare.com. Cei de la STS spun că platforma este în curs de actualizare și că totul este în regulă. Cert este că la data și ora anunțată pentru programări online, acestea nu se pot face!

”Site-ul http://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ este inutilizabil dupa mai bine de o ora de la debutul oficial al programarii pentru etapa a 2-a a vaccinarii anti-COVID-19 (ora 15.00, data de 15 ianuarie). Diverse erori la logare sau la pasii pentru programare apar pe site.

Mai mult, dupa ora 16.00, site-ul a afisat mesajul "Acum suntem in Etapa 2 din 3 a vaccinarii anti COVID-19. Programarea vaccinarilor este deschisa acum numai persoanelor juridice din domeniul sanatatii si social". Practic, accesul general al populatiei pare sa fi fost oprit temporar.”
, atrage atenția sursa citată.

Serviciul de Telecomunicații Speciale a transmis că platforma de programare pentru vaccinarea anti-COVID este în curs de actualizare, nu s-a blocat din cauza numărului mare de utilizatori, ci pentru că se face transferul serviciilor de pe platforma disponibilă pentru etapa l pe varianta actualizată pentru etapa a ll-a.

”Referitor la funcționarea platformei naționale pentru programare la vaccinare împotriva COVID-19, Biroul de presă al STS face următoarele precizări:

Având în vedere că trecerea de la prima etapa s-a realizat începând cu orele 15:00, în acest moment se realizează transferul tuturor serviciilor de pe platforma disponibilă pentru etapa 1 pe varianta actualizată pentru etapa 2.
Facem precizarea că platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ nu s-a blocat din cauza numărului de accesări multiple, fiind în procedură de actualizare.

Specialiștii STS desfășoară activitățile tehnice necesare pentru asigurarea funcționării în condiții de siguranță a platformei de programare la vaccinare.”, se precizează într-o informare de presă.

În acest moment, serviciul nu este utilizabil.

”Bine ați venit! Ne aflăm în Etapa 2 de vaccinare anti COVID-19. În acest moment se pot programa persoanele de peste 65 de ani, bolnavii cronici (vezi detalii), personalul esențial (vezi detalii), precum și personalul din Etapa 1 (personalul medical și din servicii sociale).”, este mesajul cu care sunt întâmpinați cei care accesează siteul oficial la adresa: https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/

Numai că, atunci când vrei să te programezi, nu poți face acest lucru, pentru că a ”dispărut” modul de accesare al bazei de date unde se înregistrează aceste programări!

UPDATE, ora 18.30:

"În acest moment platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ este disponibilă și poate fi accesată la nivel național, în vederea programării pentru vaccinare.

Procedura de transferare și sincronizare a datelor și serviciilor din aplicația utilizată pentru etapa 1 în aplicația dezvoltată pentru etapa 2 s-a încheiat.

Precizăm faptul că noua versiune a platformei a fost optimizată pentru a facilita înscrierea persoanelor vulnerabile – adulți peste 65 de ani și bolnavi de afecțiuni cronice. Aplicația are o interfață îmbunătățită, care să vină în sprijinul populației vulnerabile, a medicilor de familie, a angajatorilor și tuturor celor care doresc să se vaccineze.", a transmis Biroul de presă al STS.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  bolnav de DIABET · 10:01 16.01.2021
  sunt bolnav de diabet si am 59 ani. Se pare ca in creierul conducatorilor procesului de vaccinare "persoane vulnerabile"sunt doar cei peste 65 ani. Eu nu ma pot programa pe platforma caci nu exista nicaieri posibilitatea de a marca ca esti cu boala cronica. La telefon nu incercati caci sunt foarte"ocupati"
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Africanul · 12:16 16.01.2021
   Asta pt. ca in baza de date a CNAS multe persoane nu sunt inregistrate cu boli cronice, asta daca or avea asa ceva cei de la CNAS.
   Astfel multi din cei bolnavi cronic au aparut pe platforma de vaccinare ca si persoane adulte din grupa a III-a, vezi la profil.
   Suntem pe ultimul loc la toate alea bune in Europa, la ce va asteptati acum !
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate