fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

tureni doc

Aproximativ 78 de milioane de euro va costa drumul expres care va face legătura dintre A3-Tureni și DN1, o centură de ocolire care va scoate traficul greu din Turda.

Compania Search Corporation a câștigat licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic, pentru drumul expres ce va face conexiunea dintre centura Vâlcele-Apahida și Autostrada Transilvania.

Potrivit primarului Emil Boc, în această perioadă se finalizează documentația tehnică, urmând ca în luna martie să fie lansată licitația, finalizarea efectivă a lucrării urmând să aibă loc cel mai probabil la începutul anului 2022.

O astfel de legătură ar asigura ”descărcarea” traficului spre/dinspre Cluj sau spre/dinspre centura Vîlcele-Apahida (cu direcția Dej, Bistrița, Baia Mare etc), fără a mai tranzita Turda, lucru care se întâmplă în acest moment.

În luna decembrie a anului trecut, a avut loc la Tureni o întâlnire între autoritățile locale și reprezentanții DRDP Cluj privind  ”legătura” între drumul Turda-Cluj și Autostrada Transilvania (porțiunea Turda-Gilău).

De asemenea, în campania electorală pentru parlamantare, reprezentanții Guvernului au declarat la Turda că există finanțare pentru drumul expres de 5 km care va face joncțiunea dintre Autostrada Transilvania (A3) și Centura Vâlcele – Apahida. Acesta costă 78 de milioane de euro și a fost inclus în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate