fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

dizabilitati k2fk

Familiile persoanelor cu dizabilități reclamă faptul că Primăria Turda, prin Direcția de Asistență Socială, are restanțe financiare pentru unele drepturi, iar această situație crează probleme în aceste familii încercate de soartă.

”Au restanțe față de noi. E vorba de banii pe care trebuia să-i primim, în perioada de concediu. Au întârziat cu banii cuveniți și la finele lui 2020 și la începutul anului 2021. Pentru noi acei bani înseamnă mult, pentru că sunt bani de medicamente sau de tratamente, în cele mai multe cazuri, pentru cei de care avem grijă. Este inadmisibil să procedeze în acest mod, cu persoane aflate în această situație! Vă rog faceți ceva, ca să ne plătească, că nu mai putem!”, ne-a transmis, în durerată, mama unui copil cu dizabilități.

Contactată de TurdaNews, Direcția de Asistență Socială Turda spune că sunt ceva bani de dat și că ”se vor achita în perioada următoare”.

”În anul 2020 au fost achitate  salariile asistenților personali, indemnizațiile de concediu de odihnă și au fost acordate vouchere de vacanță. Indemnizațiile care se acorda persoanelor cu handicap pe perioada absenței temporare a asistentului personal se vor achita în perioada următoare.”, a precizat Direcția de Asistență Socială Turda.

În 11 ianuarie 2021, una dintre mamele care se află în această situație a răbufnit public, pe Facebook, față de întârzierile la plată către aceste familii.

”Mulțumim domnule primar, știți ce înseamnă să ai în îngrijire o persoana cu handicap? Aaa stai am uitat, știți. Dar a-ți uitat fiindcă aveți 'bani'!!! Știți cât costa pampersurile pe o luna? Dar terapiile etc. Sunt multe. Ce vă pasă, faceți telegondole, de asta avem nevoie 😤. Prima data ați întârziat cu plata indemnizației de concediu iar acuma cu salarul? Sa va fie rușine!!! Mai puteți pune capul pe pernă să

dormiți? Cât veți mai continua să vă bateți joc de copii noștrii? Cât vă mai răbda Dumnezeu?”, a spus Nico Vitan.

PMP Turda a avut o reacție dură pe acest subiect, somând administrația locală să achite banii cuveniți acestor familii.

”Bătaie de joc la adresa familiilor copiilor cu handicap!

După ce au aprobat taxe și impozite mult mai mari pentru turdeni decât cele propuse de consilierii PMP Turda, după ce refuză să pună pe ordinea de zi proiectul de hotărâre al consilierilor PMP Turda pentru majorarea burselor școlare ale elevilor și după ce sunt interesați doar de afaceri și de cum să facă mai mulți bani ca să-și termine construcția la vile, iată că administrația Matei lovește dureros și în familiile copiilor cu handicap, pe care-i privează de plata salariilor la timp, după ce la finele anului trecut au întârziat cu plata indemnizației de concediu!

Chiar nu mai este pic de rușine???

Consilierii PMP Turda îl somează pe primarul Cristian Matei și majoritatea PNL-UDMR să înceteze batjocura la adresa turdenilor și să facă ceea ce au de făcut! Dați de URGENȚĂ banii care li se cuvin oamenilor! Mai gândiți-vă și la cei care au nevoie, nu numai la interesele și afacerile voastre!

Ați jurat să fiți în slujba turdenilor, pentru mai binele lor! De ce vă călcați jurământul mai des decât vă schimbați ciorapii???”, este mesajul celor de la PMP Turda.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate