m install
petlinii
nello construct

Toată populația se va putea vaccina GRATUIT împotriva gripei sezoniere

zamblau eugen
floris

Ministrul Vlad Voiculescu a aprobat extinderea campaniei de vaccinare antigripală anuală gratuită a Ministerului Sănătății pentru toți cetățenii, fără a mai exista o prioritizare la vaccinare impusă de grupele de risc.

Zeci de mii de doze de vaccin antigripal sunt nefolosite în judeţe în acest moment, după ce, la începutul toamnei, era penurie de astfel de vaccinuri.

În stocuri sunt în total peste un milion şi jumătate de doze, un număr similar cu cel al românilor care s-au vaccinat până acum gratuit împotriva gripei. 

Este necesar ca vaccinarea antigripală să continue și în această perioadă de pandemie, prevenirea îmbolnăvirilor de orice fel este esențială. Riscurile de co-infecție COVID cu gripă duc la forme grave de boală, fapt demonstrat științific. Extindem vaccinarea antigripală pentru toate categoriile de populație”, a declarat Vlad Voiculescu.

Până acum, în cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită anuală a Ministerului Sănătății erau imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copii și bătrâni instituționalizați, personal medical etc.

Pentru sezonul 2020 – 2021, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat 3 milioane de doze de vaccin gripal, o cantitate dublă faţă de anul trecut, în vederea imunizării unui număr cât mai mare de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: