fbpx

 
 
Scrie un comentariu

masini noi politia romana 2020 1

Ca răspuns la înghețarea salariilor, adoptată de către Guvern fără consultarea partenerilor de dialog social, în cursul zilei de 5 ianuarie, reprezentanții federațiilor sindicale au fost contactați pentru a dezbate un calendar comun de proteste. Astfel că de astăzi, 11 ianuarie, polițiștii din toată țara au pus în aplicare prima etapă a protestului, respectiv aplică doar avertismente în locul amenzilor.

„Să nu se înţeleagă acum că Poliţia îi lasă pe infractori. Vorbim doar despre sancţiunile contravenţionale, nu despre fapte de natură penală”, a explicat Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol, pentru Libertatea, menționează Monitorul de Cluj.

A doua etapă va fi pusă în practică în 18 ianuarie și presupune refuzarea orelor suplimentare, a datoriilor din afara orelor de program și de asemenea, polițiștii nu vor verifica persoanele aflate în carantină.

Iar ultima etapă a protestului ar putea fi în 25 ianuarie dacă conflictul între stat și poliție nu se va rezolva între timp. Atunci se va realiza un protest în fața Ministerului Afacerilor Interne și se vor asigura doar urgențe de către organele competente.

"În situația în care nu vom fi consultați și nu va exista voință pentru a elimina această inechitate salarială reprezentată de înghețarea salariilor polițiștilor, vom fi obligați să punem în aplicare toate cele 3 etape ale formelor de protest stabilite." se menționează pe site-ul Sindicatului Europol.

Screenshot 20210106 114447 Drive

Screenshot 20210106 114505 Drive

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate