fbpx

 
 
Scrie un comentariu

energie

După o avarie a sistemului energetic fără precedent, Ministrul energiei, Virgil Popescu, a declarat atât pe rețelele de socializare cât și pentru digi24 că românii care au fost afectați de această problemă o să fie despăgubiți.

O pană de curent care a afectat mai multe țări din Europa, a lovit vineri și România. Au fost afectate mai multe județe, respectiv Cluj, Satu Mare, Maramureș, Mureș, Sibiu și Bistrița Năsăud. Această problemă a produs daune pentru anumite instalații sau aparate conectate la alimentarea cu energie electrică.

Între timp, s-a constituit o comisie de anchetă la nivel european, formată din reprezentanți ai transportatorilor de energie, care încearcă să stabilească ce a provocat avaria în lanț, precizează Ministrul Energiei. Astfel că, dacă se va găsi vinovatul acestui incident, el va suporta despăgubirile pentru cei afectați.

„Dacă nu se va găsi vinovatul pentru avarie, va exista la nivel european un fond de rezervă pentru despăgubirea celor care vor solicita acest lucru” precizează Virgil Popescu.

„În momentul de faţă, sistemul românesc de transport de energie electrică funcţionează în parametri normali”, a mai scris acesta în postarea de pe Facebook.

 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate