fbpx

 
 
Scrie un comentariu

coronavirus uk

Noua tulpină a SARS-CoV-2, identificată în Marea Britanie, a fost confirmată și în România. Potrivit Ministerului Sănătății, tulpina a fost identificată la o tânără în vârstă de 27 de ani, din Giurgiu, care s-a prezentat duminică la camera de gardă a Institutului „Matei Balș”.

Ea are o formă ușoară a bolii și acum se află la domiciliu, unde urmează tratamentul prescris de medici.

„I s-a recoltat testul şi la testul PCR s-a observat că apăreau nişte mutaţii suspecte. Din acest motiv s-a cerut procesul de secvenţiere. În ancheta epidemiologică făcută la nivel de cameră de gardă, singura informaţie pe care o avem este că doamna nu a călătorit în afara ţării”, a declarat, pentru Mediafax, medicul Cătălin Apostolescu.

Conform Ministerului Sănătății, „tânăra este în stare clinică foarte bună, se află în izolare la domiciliu, supravegheată de medicul de familie conform metodologiei în vigoare”.

Producătorii vaccinului Pfizer/BioNTech au anunţat că, potrivit studiilor, acesta este eficient împotriva noilor tulpini ale coronavirusului, identificate în Marea Britanie şi în Africa de Sud.

Studiul, care nu a fost încă evaluat de experţi din aceeaşi sferă de activitate, a concluzionat că noile mutaţii mai contagioase ale coronavirusului sunt neutralizate de vaccin.

 

 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate