fbpx

 
 
1 Comentariu

7128d564a3f905aed8

O avarie fără precedent s-a produs în sistemul energetic din România, în cursul acestei după-amieze, care a afectat mai multe județe, în special din zonele de nord-vest și centrală a țării.

Totul a început cu o cădere de tensiune, urmată de o ”pâlpâire” a becurilor, apoi cu o întrerupere de tensiune. Asta a afectat mai multe instalații sau aparate conectate la alimentarea cu energie electrică.

Au fost afectate județele Cluj, Satu Mare, Maramureș, Mureș, Sibiu, Bistrița Năsăud.

"Vineri, 8 ianuarie 2021, la ora 15.05, s-a produs un incident la nivelul retelei electrice de transport europene interconectate, care a condus la declansarea mai multor echipamente din retelele electrice de transport atat din Romania, cat si din alte tari. La nivelul Romaniei a fost afectata zona de nord-vest a tarii. Reteaua Electrica de Transport din Romania a fost readusa la conditiile normale de functionare in jurul orei 16.00, toti consumatorii afectati fiind realimentati in jurul orei 16.45. Cauzele si conditiile in care s-a produs acest incident urmeaza sa fie analizate si identificate la nivelul Asociatiei Operatorilor de Transport si Sistem din Europa - ENTSO-E", se arata intr-un comunicat de presa remis de Transelectrica.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Persoane în conversație:
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Talos Florin Liviu · 20:18 08.01.2021
    Pentru asemenea situatii exista reglementari si proceduri prevazute de legislatia in vigoare care duce la despagubiri din partea distribuitorului de energie electrica. Eu am primit asemnea despagubiri la o situatie data. De asemenea la incheierea asigurarilor de locuinta se poate atasa clauza ”avarii electrice la aparatura electrica si electrocasnica” si ”avarii accidentale la instalatia de incalzire si climatizare”. E drept ca aceste doua clauze in functie de valoarea asigurata poate dubla costul asigurarii de locuinta. Fiecare poate aprecia riscul la care este expus.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate