fbpx

 
 
Scrie un comentariu

vaccin

Miercuri, 6 ianuarie, dimineața, trei aeronave au livrat a treia tranșă de vaccinuri împotriva Covid-19 pe aeroporturile din Otopeni, Cluj Napoca și Timișoara.

150.000 de doze au fost transportate în condiții speciale, respectiv la o temperatură de -80 de grade Celsius, asfel: 40.000 de doze pe Aeroportul Otopeni care au plecat spre Institutul Cantacuzino și apoi spre spitalele din Capitală. La Brașov, peste 26.000 de doze, 20.000 la Costanța și 10.000 la Timișoara unde trebuiau să ajungă cu 2.000 mai multe.

Diferența de doze pentru Timișoara va ajunge în tranșa următoare, după ce președintele campaniei de vaccinare a cerut explicații companiei Pfizer care produce vaccinul.

"Valeriu Gheorghiţă, preşedintele CNCAV, a precizat că a doua campanie de vaccinare va începe din 15 ianuarie, cu personalul din centrele de îngrijire.

România a cerut vaccin pentru 10,7 milioane de persoane. Iar etapa a treia, când se va putea vaccina populaţia generală, ar putea începe la 1 aprilie. Obiectivul este ca atunci să fie imunizaţi zilnic 150.000 de oameni." conform Digi24.

La Cluj au ajuns 20.000 de doze, iar în ultimele 24 de ore, s-au vaccinat 1374 de persoane. 22 de clujeni au avut reacții adverse în urma vaccinării, conform datelor transmise de prefectul Mircea Abrudean. Cu toate acestea, autoritățile nu au prezentat ce tip de reacții, deși până în prezent au fost minore.

22 de clujeni au avut reactii adverse la vaccinul anti covid 19 in ultimele 24 de ore

 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate