fbpx

 
 
Scrie un comentariu

alba iulia nord

Specialiștii din infrastructură sunt de părere că lotul de autostradă dintre Câmpia Turzii și Chețani este mai aproape de reziliere decât de deschidere în 2021.

Reprezentanții Asociației Pro Infrastructură au făcut un bilanț al autostrăzilor aflate în lucru la această oră iar veștile nu sunt din cele mai optimiste.

"Ca în fiecare an, lumea ne întreabă câți kilometri de autostradă vom inaugura, iar 2021 nu face excepție. Nu prea mulți. Șanse reale de a fi deschise traficului le au loturile Alba Iulia - Aiud (24 km din A10, posibil în august dar probabil abia în toamnă), cioturile rămase de 2,2 km de la Alba Iulia Nord și de 4 km la sud de Aiud (tot A10) și Ungheni - Târgu Mureș (4,5 km, parte din A3). Atât. 35 de km de autostradă. 

Teoretic, într-un scenariu foarte optimist cu autorități care se autodepășesc și un constructor la fel de motivat ca pe A7 la Bacău, la finalul lui 2021 am putea circula pe Drumul Expres DX12 Piatra Olt-Valea Mare, adică pe 21 km de drum expres care funcționează ca o centură a Slatinei. Total? 52 km de drumuri de "mare viteză" și de mare siguranță", conform Asociației Pro Infrastructură (API). 

Cei de la Pro Infrastructură spun că lotul A3 Chețani - Câmpia Turzii este mai aproape de reziliere decât de deschidere în 2021 (practic imposibilă în acest an, indiferent de deznodământ).

„Dacă la inaugurări nu vom sta grozav, 2021 promite să ne aducă șantiere majore noi. Pe lângă A0 (52 km), vom vedea startul lucrărilor pe A3 Biharia - Chiribiș (28 km), Suplacu - Nușfalău (13 km) și pe unele porțiuni unde va fi front de lucru pe Nădășelu - Poarta Sălajului (42 km). De asemenea, anul acesta vom vedea primele utilaje pe A1 Pitești - Curtea de Argeș (30 km)", sunt de părere reprezentanții API. 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate