fbpx

 
 
Scrie un comentariu

aries turda

Primăria Arieșeni a înscris în cartea funciară o bucată din albia minoră a Râului Arieș, aparent dintr-o eroare.

A fost nevoie de 7 ani pentru ca reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Mureș să observe acest lucru și să ceară în instanță rectificarea greșelii.

Mai exact, Primăria Arieșeni, în 2013, a înscris în mod eronat, în cartea funciară mai multe bunuri imobile (pășuni de teren).

Aproape 3.000 de metri pătrați sunt de fapt porțiuni de apă curgătoare, care fac parte din Râul Arieș și care sunt proprietatea Statului Român.

La șapte ani de la eroarea comisă de angajații Primăriei Arieșeni, a fost intentat un proces pentru rectificarea greșelii.

La începutul anului 2020, Administrația Bazinală de Apă Mureș a acționat în instanță Primăria Arieșeni și Statul Român reprezentat prim Ministerul Finanțelor Publice, iar procesul s-a desfășurat pe rolul Judecătoriei Câmpeni, relatează alba24.ro

Ulterior, în urma apelului dosarul a fost mutat la Tribunalul din Alba. Practic, Primăria Arieșeni a încălcat caracterul inalienabil al bunurilor care fac parte din domeniul public al statului.

Citește mai multe aici: 

Primăria Arieșeni a înscris în cartea funciară o bucată din Râul Arieș. Eroarea, observată abia după 7 ani, a dus la un proces

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate