fbpx

 
 
Scrie un comentariu

razie anti covid

La data de 4 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj şi ai Grupării de Jandarmi Mobile ,,Ștefan Cicio Pop” Cluj-Napoca, dar şi alături de poliţişti locali din cadrul Primăriei Cluj-Napoca au desfăşurat acţiuni pe raza municipiului Cluj-Napoca, în special în zonele unde se pot crea aglomerări de persoane.

În cadrul acţiunilor, s-a urmărit verificarea modului de respectare a măsurilor stabilite pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, conştientizarea populaţiei cu privire la necesitatea respectării acestora, menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea riscului rutier.

Prima etapă a acţiunii, desfăşurată în intervalul orar 17.00 - 19.00, a avut drept obiectiv verificarea operatorilor economici, respectiv terase, restaurante, săli de jocuri şi centre comerciale.

Totodată, în această etapă, s-a verificat şi respectarea normelor de protecţie sanitară aplicabile în mijloacele de transport persoane.

În cea de-a doua etapă, desfăşurată în intervalul orar 23.00 - 01.00, poliţiştii au verificat respectara interdicţiei de circulaţie a persoanelor pe timp de noapte, fiind instituite filtre rutiere pe principalele artere din municipiu.

Forţele implicate au legitimat peste 220 de persoane şi au verificat aproximativ 100 de vehicule în trafic.

Totodată, au fost controlate un număr de 22 de societăţi comerciale în vederea respectării normelor instituite în contextul actual al stării de alertă.

Urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 59 de sancţiuni contravenţionale, 27 dintre acestea în conformitate cu prevederile Legii 55/2020.

De asemenea, au fost aplicate sancţiuni conform OUG 195/2002R privind circulaţia pe drumurile publice şi conform Legii 61/1991R pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate pe linie rutieră, la data de 5 ianuarie, în jurul orei 00.15, poliţii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca – Secţia 2 Poliţie au efectuat un semnal regulamentar de oprire conducătorului unui autoturism, respectiv  un bărbat în vârstă de 34 de ani, din comuna Bonţida, care se deplasa pe strada Bulevardul 21 Decembrie 1989.

Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de 0.55 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, acesta a fost condus la o unitate medicală în vedera recoltării probelor biologice necesare stabilirii alcoolemiei. 

De asemenea, din verificările efectuate, s-a constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunilor conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate