fbpx

 
 
Scrie un comentariu

tulpina virus

A apărut primul caz de infectare cu această variantă a virusului, semnalat inițial în Marea Britanie. Acum primul caz a fost identificat și în România!

Noua tulipină SARS-CoV-2 a fost identificată la un pacient internat la Institutul Matei Balş. Totuși, noua variantă a virusului COVID-19 nu a fost confrmată prin analiză de laborator. Este doar o „suspiciune”, afirmă purtătorul de cuvânt al instituției, medicul Cătălin Apostolescu, și se efectuează „secvențierea”, a precizat acesta.

În ultima lună a anului 2020, această variantă a virusului a făcut ravagii în Marea Britanie. Peste 1.000 de cazuri au fost asociate noii tulpini.

Potrivit unui studiu, noua tulpină identificată în Regatul Unit este cu 50% până la 74% mai contagioasă decât COVID19.

Mai multe state UE, printre care şi România, au decis blocarea zborurilor cu Marea Britanie pentru o anumită perioadă de timp.

UPDATE:

Precizări oficiale:

”În urma informațiilor apărute în spațiul public potrivit cărora în România noua tulpină a coronavirusului SARS-CoV-2, ar fi fost identificată la un pacient întors recent în țară, internat la Institutul Matei Balș din Capitală, pentru corecta informare a opiniei publice, precizăm următoarele:

În urma unei monitorizări atente a situației epidemiologice din România și în contextul apariției unei noi tulpini a Coronavirusului SARS-CoV-2 confirmat de specialiști ca având o rată de contagiozitate mai mare în rândul populației, precizăm faptul că până în acest moment, pe teritoriul României nu a fost confirmat niciun caz al unei persoane care ar fi infectată cu această nouă tulpină.

Date fiind informațiile conform cărora la Institutul Matei Balș din București, un pacient întors recent în țară ar fi infectat cu această nouă tulpină, ca o infirmare a celor vehiculate în presa scrisă, reprezentații Institutului au avut un drept la replică, precizând faptul că în acest moment nu există date concludente care să certifice prezenta noii tulpini la un pacient internat.

Totodată, a fost specificat faptul că în laboratorul de genetică din cadrul Institutului sunt analizate două probe recoltate de la un pacient, care urmează, în câteva zile să confirme sau să infirme prezența acestei noi tulpini.

Având în vedere menținerea contextului epidemiologic și necesitatea limitării răspândirii noului Coronavirus, facem în continuare apel la respectarea tuturor măsurilor de protecție sanitară în vederea protejării sănătății comunităților.”

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate