fbpx

 
 
Scrie un comentariu

proteste politisti

Ultima zi din an vine cu proteste în stradă, avându-i ca protagoniști pe polițiștii clujeni care-și manifestă nemulțumirea față de decizia Guvernului ce vizează îngheţarea drepturilor salariale pentru anul 2021.

Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual – SNPPC, din Ministerul Afacerilor Interne a anunțat o serie de proteste astăzi. La Cluj, sindicaliștii pichetează sediul Prefecturii cu pancarte și afișe prin care cer respectarea drepturilor salariale și actualizarea pensiilor măcar la rata inflației.

”Suntem singura categorie de bugetari amânați și înghețați. Polițiștii și jandarmii au fost în prima linie. Avem atribuții care nu erau în fișa postului, luăm contact cu bolnavii de COVID, suntem foarte expuși. Avem 30 de decese din rândul colegilor din MAI, nu am primit nicio compensație, nu am primit bonsurui sau bani, cum au primit medicii. Vrem să nu mai fim fraierii sistemului, cei care tot timpul, din cauza faptului că noi nu avem voie să facem mitinguri, să se obișțnuiască și să ne lăsăm calcați în picioare”, a declarat Florina Țârlea, președintele sindicatului Europol, filiala Cluj. 

Protestele vor avea loc joi, între orele 10:00 şi 12:00, în faţa sediilor prefecturilor și pe trotuarul din faţa MAI, la Bucureşti, în limita maximă prevăzută de Legea 55/2020, respectiv 100 de persoane.

Astfel de acțiuni au loc simultan în judeţele Alba, Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Cluj, Dolj, Giurgiu, Gorj, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Teleorman, Vâlcea.

Foto/ Ziua de Cluj.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate