fbpx

 
 
1 Comentariu

ZTg5MjljN2JjNjI4ZDg0OGUxMzZhNmJjYg.thumb 1

Primarul Municipiului Cluj Napoca a vorbit despre procesul de vaccinare care a început de câteva zile cu prima tranșă de 10.000 de doze pentru toată țară dintre care 500 de doze pentru personalul medical din Cluj. Astfel că, 375 de cadre medicale s-au vaccinat împotriva Covid-19 la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj.

„La Spitalul de Boli Infecțioase s-a încheiat procedura de vaccinare. Din cele 420 de persoane, 375 s-au vaccinat, restul sunt cei care au avut COVID-19 și au anticorpi, deci nu a fost necesară momentan vaccinarea. Rata de vaccinare este de 93% la Spitalul de Boli Infecțioase. Le mulțumim pentru exemplul oferit clujenilor”, a declarat Emil Boc.

La radio, Boc a declarat că centrele pentru vaccinare sunt pregătite, iar în luna ianuarie se vor vaccina în continuare cadrele medicale urmate de persoanele cu risc ridicat și probabil de către angajații din administrația publică, unde se încadrează și acesta. Primarul a spus că se va vaccina cam pe la sfârșitul lunii ianuarie, când se va putea înscrie pe listă, și le recomandă și clujenilor să faca acest lucru, vaccinul fiind „cheia spre revenirea la normalitate”: 

„Categoric da, mă voi vaccina, cam pe la sfârșitul lunii ianuarie când îmi va veni rândul. Când se va deschide această categorie, mă voi înscrie imediat pe listă și mă voi vaccina. Sper să o facă cât mai mulți clujeni. Așa cum se știe, vaccinarea este voluntară, nu este obligatorie, dar va fi cheia pentru a reveni spre normalitate. Cu cât vom aveam mai multe persoane vaccinate, cu atât vom reveni mai repede la o stare de normalitate apropiată de cea pe care am avut-o. Oricum va mai dura până vom reveni la ce a fost, dar pentru a reveni la lucrurile cu care eram familiarizați înainte va trebui să facem acest vaccin”, a adăugat Emil Boc.

"Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația vaccinărilor din ziua de 30 decembrie, ora 17.00, este:

1. Număr  de  persoane  vaccinate  împotriva  COVID-19  cu  vaccinul  Pfizer  BioNTech  (în ultimele 24 de ore) – 2.888.

2. Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19  cu  vaccinul  Pfizer  BioNTech (începând cu data de 27decembrie 2020) – 5.666.

3. Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore): 10 reacții comune și minore, dintrecare: -2 reacții de tip local, cu durere la locul injectării;-8 reacții generale, de tip febril.

4. Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie2020): 17 reacții comune și minore, dintre care:-4 reacții locale cu durere la locul injectării;-13reacții generale: 10febrile, 3alergice de tip urticarie.

Precizăm că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora  20.00,  motiv  pentru  care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 -20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare. "

Sursa: monitorulcj.ro

 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    marcel · 07:32 31.12.2020
    Ma bucur ca doctorii se vaccineaza primii sa dea un exemplu de buni cetateni. Asa o sa aflam direct daca vaccinu are efecte secundare direct pe doctori.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate