fbpx

 
 
Scrie un comentariu

petardă 1

Zilnic de la Crăciun încoace se aud petarde în mai toate zonele din oraș, chiar și pe timp de noapte, turdenii de arată terorizați de zgomot și cer autorităților să ia măsuri.

În Turda Nouă, zona centrală, pe podul de pe strada Coșbuc, în Micro 3 sau Materna, mai peste tot în oraș se aruncă haotic petarde, în special de către copii care nu au habar de pericolul la care se expun.

O bună parte din turdeni au sunat la poliția locală sau au făcut sesizări pentru a fi depistați cei care tulbură liniștea publică și încalcă prevederile legislative, care permit utilizarea unor categorii de materiale pirotehnice numai în ultima zi din an, adică mâine, 31 decembrie.

Stăpânii patrupedelor de companie spun că animalele sunt înnebunite din cauza zgomotului făcut de petarde, adeseori fug de acasă sau se refugiază în zone în care se simt în siguranță.

De vină sunt și cei care vând astfel de materiale pirotehnice, care de cele mai multe ori la comercializează și minorilor, fără să-i intereseze faptul că aceștia se pot accidenta sau chiar mai rău din cauza lor, pentru că nu cunosc reguli elementare de protecție și manipulare a unor astfel de obiecte.

Pe această cale facem un apel către Poliția Locală Turda să ia măsuri ferme de stopare a „fenomenului”. De asemenea am dori informații concrete legate de amenzile acordate pentru astfel de fapte și cantitatea de materiale pirotehnice confiscată de la începutul sărbătorilor de iarnă.

Poliția națională desfășoară anual acțiunea denumită sugestiv „Foc de Artificii”, având ca scop prevenirea și combaterea oricăror evenimente negative (răniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri) generate de nerespectarea prevederilor legale privind deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor de iarnă 2020/2021.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate