fbpx

 
 
Scrie un comentariu

vaccin covid19

În această dimineață la ora 9 a debutat vaccinarea anti-COVID a personalului medical de la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj Napoca.

Aproximativ 90 dintre cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, care au fost programate să se imunizeze până în 31 decembrie, din lotul de 375 de doze anti-Covid-19. 


Primele 5 persoane care vor primi serul sunt directorul medical, Violeta Briciu, medicul șef de la Radiologie, Vasile Morar, medicul șef de la Laboratorul de Analize Medicale, Mirela Flonta, medicul specialist de la Radiologie, Iulia Trifu și managerul unității medicale, Ioan Mureșan.

 Condițiile de păstrare ale vaccinului în spital sunt asigurate conform cerințelor producătorului, 2-8 grade C, fiind aduse direct de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino”.

Se vor vaccina 6 persoane/ora/punct de vaccinare, la interval de 10 minute. Programul de funcționare va fi de 12 ore pe zi. 

Personalul care a optat pentru vaccinare va fi planificat în perioada 27-30 decembrie, 31 decembrie – a 5-a zi de valabilitate a vaccinului va fi doar de rezervă.

Potrivit unor informații oficiale, România poate accesa peste 10 milioane de doze de vaccin anti-COVID pe baza contractului semnat de Comisia Europeană cu Pfizer –BioNTtech.


Campania de imunizare va începe în acelaşi timp în ţara noastră cu restul statelor europene.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate