fbpx

 
 
1 Comentariu

ZTg5MjljN2JjNjI4ZDg0OGUxMzZhNmJjYg.thumb

În decursul acestei zile, autoutilitara care transportă primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID a ajuns în România și a fost întâmpinată de secretarul de stat Raed Arafat și coordonatorul campanie de vaccinare anti-COVID Valeriu Gheorghiţă în vama Nădlac, conform realitatea.net. 

"A fost un efort imens, la care au participat toate statele membre, la care a participat si România. Este o sperantă, este lumina de la capătul tunelului, dar atenție, asta nu inseamnă ca problemele s-au terminat, nu trebuie să uităm de purtarea măștii, de distanțare. De azi vom acționa pe doua fronturi, pe cel de prevenire a exitinderii pandemiei și pe cel al vaccinării", a afirmat Raed Arafat.

"Toate aceste activități sunt perfect centralizate și în acord cu ce se întâmplă în celelalte țări europene. Este un efort imens. Avem o strategie de vaccinare, prima etapă este cea adresată personalului medical, în etapa a doua sunt persoanele la risc și în a treia celelalte persoane", a adăugat Valeriu Gheorghiță.

Cele 10.000 de doze vor fi distribuite în zece spitale din București și din țară, aflate în prima linie în lupta cu pandemia. Această campanie presupune 3 etape, dar înainte există și etapa 0 care presupune administrarea primelor doze în data de 27 decembrie. Aproximativ 500 de cadre medicale din județul Cluj sunt vizate în această etapă.

„În județul Cluj, campania de vaccinare va debuta în 27 decembrie la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj, pentru aproximativ 500 de cadre medicale, dozele ajungând direct de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Acest spital este sigurul inclus în etapa 0”, a transmis prefectul, Mircea Abrudean.

Etapele campaniei presupun inițial vaccinarea cadrelor medicale și a angajaților din domeniul sănătății, apoi a categorie de risc ridicat, respectiv bolnavii și vârstnicii, iar în final restul populației.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate