fbpx

 
 
Scrie un comentariu

avocati protest cluj 1500x1125

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat joi verdictul final în dosarul Ferma Băneasa: avocatul Robert Roșu din Baroul București a fost condamant la cinci ani de închisoare cu executare. În semn de protesc față de această decizie, sute de avocați clujeni au ieșit astăzi, 21 decembrie, în fața Tribunalului din Cluj Napoca și a Curții de Apel.

Motivul sentinței este că,  la cererea clientului său, respectiv prințul Paul de România, Robert Roșu a solicitat către mai multe instituții ale statului, printre care și Romsilva, punerea în executare a două sentințe definitive și irevocabile pronunțate în favoarea acestuia. Potrivit DNA, avocatul Robert Roșu ”s-a implicat activ în demersurile de încheiere contracte, transmitere notificări, conform celor convenite cu Truică Remus”.

Proteste au loc și în Capitală, unde zeci de avocați protestează la Palatul de Justiție. Și Uniunea Naţională a Barourilor din România (UNBR) a reacţionat după condamnarea avocatului Robert Mihăiţă Roşu de la casa de avocatură Țuca Zbârcea și Asociații calificând drept inacceptabilă ”represiunea de natură penală asupra avocatului pentru consultaţiile şi susţinerile făcute în calitate de reprezentant”, potrivit unui comunicat al UNBR.

Înalta Curte de Casație și Justiție nu întârzie să răspundă protestatarilor cu un comunicat de presă prin care  ”recunoaște și susține dreptul fundamental la liberă exprimare al oricărei persoane sau organizații, inclusiv sub aspectul exprimării unor aprecieri critice cu privire la hotărârile judecătorești”, dar susține ferm că  ”discursul public la adresa serviciului public al justiției ar trebui însă să se caracterizeze, dincolo de contextul emoțional, prin rigoare, echilibru și o minimă echidistanță din partea tuturor persoanelor implicate”.

În același dosar, mai sunt condamnați și omul de afaceri Remus Truică la şapte ani de închisoare, israelienii Benyamin Steinmetz şi Tal Silberstein au primit câte cinci ani de închisoare, Prinţul Paul – trei ani şi patru luni, iar jurnalistul Dan Andronic a primit trei ani de închisoare cu suspendare. De asemenea, terenurile revin statului român iar cei condamnați sunt obligați să plătească mai multe sume de bani.

protest avocati la cluj

 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate