fbpx

 
 
Scrie un comentariu

zboruri

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de ieri, 20.12.2020, Hotărârea numărul 61 pentru aprobarea introducerii Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord pe lista tarilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

De asemenea, CNSU anunta suspendarea zborurilor din și către Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, incepand de luni, de la ora 19.00 si este valabila timp de 14 zile.

Masura vine ca urmare a raspandirii unei noi tulpini de coronavirus, descoperite in Marea Britanie si care are o rata de transmitere mai mare cu pana la 70%.

Italia, Belgia şi Olanda au blocat zborurile cu Regatul Unit, iar Germania şi Franţa se pregătesc să facă acelaşi lucru. În spatele deciziei stau temerile legate de noua tulpină Covid-19 din sud-estul Angliei.

Normal că urmărim situația și normal că dacă se impun măsuri, vor fi luate măsuri. Problema nu este că crește gravitatea cazurilor, dar că crește numărul infectaților. Analiza INSP se va discuta cu Ministerul Sănătății și restul colegilor”, a spus Raed Arafat la Digi24

Peste 1.000 de cazuri asociate unei noi tulpini au fost identificate în Marea Britanie, mai ales în partea de sud a ţării, unde mutaţia ar putea avea legătură cu creşterea numărului cazurilor de COVID-19. 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate