fbpx

 
 
Scrie un comentariu

nelu tataru cu masca foto gov ro 90234500

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, merge în aceeași direcție precum președintele, Raed Arafat sau Ludovic Orban cu declarațiile despre săbătorile din acest an. Restricțiile nu se schimbă nici pentru Crăciun și nici în noaptea dintre ani, localurile rămân închise, iar petrecerile în număr mare tipice acestei perioade sunt interzise.

Sărbătorile din acest an ar putea fi catalogate ca fiind intime, doar la nivelul familiei apropiate, iar dacă românii continuă să se protejeze atât pe ei cât și pe cei din jur și să respecte regulile, cazurile nu se vor afla în creștere, ba dimpotrivă, odată cu începerea campaniei de vaccinare, vom putea vedea o diferență semnificativă în bine.

„Sărbătorile sunt niște momente intime ale fiecăruia dintre noi, ale fiecărei familii. Haideți să păstrăm aceste momente, dar cu anumite restricții - avem invitați de afară, păstrarea unei măști, o distanțare, un dezinfectant care trebuie să existe. Acest an va fi diferit, sunt și niște sărbători diferite. Să păstrăm aceleași precauții pentru a spera ca la anul să avem sărbători normale, depinde numai de noi” este mesajul ministrului sănătății pentru perioada următoare.

Între timp, Ministrul Sănătății pregătește o extindere a secțiilor ATI după sărbătorile de iarnă chiar dacă nu este de părere că va crește numărul de cazuri față de perioada actuală.

 „Dacă avem în jur de 1255 de cazuri în terapie intensivă, din care 439 sunt intubați, celelalte paturi sunt paturi pe care putem face o terapie intermediară sau efectiv să pregătim aceste paturi pentru o terapie intensivă. Discuțiile pe care le-am avut cu managerii spitalelor din București, cu șefii secțiilor de ATI au fost tocmai în acest context, pentru a pregăti secțiile de ATI cu necesar și extinderea lor, dacă este nevoie, pentru perioada de sărbători”,  a declarat Nelu Tătaru într-un interviu pentru Digi24.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate