fbpx

 
 
Scrie un comentariu

62160297

Anul 2020 aduce sărbători atipice pentru majoritatea globului, iar România nu este excepție, președintele anunțând că  „toate restricţiile care sunt acum în vigoare rămân în vigoare şi de Crăciun, şi de Anul Nou". 

Aceste restricții interzic adunările în număr mare tipice pentru această perioadă, iar respectarea lor este obligatorie pentru toată lumea, nu este facultativă. „Este interesul fiecărui român să respecte aceste restricţii, pentru un motiv simplu - ca să nu ajungă el sau copilul lui sau părintele lui în spital. Atât de simplu este. Aceste măsuri sunt gândite pentru a ne proteja de boală. Ele trebuie respectate. Există dispozitive suplimentare organizate de Ministerul de Interne pentru cei care nu înţeleg vorba bună - vor avea surpriza neplăcută să fie amendaţi. Restricţiile, repet, nu sunt doar aşa, ca să fie, şi respectarea lor este obligatorie" avertizează Klaus Iohannis.

„Toate acestea sunt pentru a ne proteja de boală. Este foarte clar un lucru pe care-l observăm pe zi ce trece: aceste măsuri sunt corecte. Cu toţii vedeţi datele care se comunică zilnic oficial. Nu am scăpat pe pandemie, avem în fiecare zi mii de persoane care s-au infectat, însă numărul, de la o zi la alta, nu mai este în creştere, cum a fost, de exemplu, în noiembrie", a subliniat Iohannis.

Până în momentul actual, în România au fost înregistrate 582,786 cazuri de Covid-19 dintre care 484,948 (83%) s-au vindecat și 14,157 (2%) au decedat. Față de luna noiembrie, numărul de cazuri pozitive zilnice este în scădere, dar restricțiile nu pot să fie momentan ridicate.

„Nu este momentul pentru relaxare. Chiar dacă începe campania de vaccinare, până când nu va fi toată lumea vaccinată, nu putem să ne relaxăm. În timpul sărbătorilor, de Crăciun, de Anul Nou, dacă vreţi să vă fie bine, staţi acasă cu familia" îi sfătuiește președintele pe români.

Cu privire la campania de vaccinare, România se mobilizează încă de la sfârșitul acestui an cu o primă tranșă de 10.000 de doze.

„Lucrurile vor funcționa, și imediat după Crăciun vom intra direct în campania de vaccinare.

Dozele de vaccin nu vin toate deodată, vin în tranșe. Prima dată vine o tranșă mai mică, simbolică, de 10.000 de doze, care va fi administrată imediat, încă în acest an. Și începând din ianuarie, vin doze mai multe.

Noi credem că cel puțin 100.000 de doze pe săptămână, sau mai mult, pe măsură ce se poate vaccina mai mult. În prima etapă, va fi vaccinat tot personalul medical. În a doua etapă va fi vaccinat personalul esențial și noi credem în martie, aprilie, mai este faza când va fi vaccinată populația generală.

Important de știut – vaccinarea este voluntară, nu e nimeni obligat, dar noi recomandăm tuturor să se vaccineze, fiindcă această vaccinare este singura – repet – singura cale de a scăpa de pandemie,

Și, în acest fel, vom putea, dacă ne mobilizăm și mergem la vaccinare, până în vară, probabil, să scăpăm de această pandemie”, a spus președintele României.

 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate