fbpx

 
 
Scrie un comentariu

vizite bunici 1

Autoritățile se tem de o „explozie” a cazurilor de coronavirus după sărbătorile de iarnă și încearcă să conștientizeze populația asupra riscurilor la care se expun.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat spune că trebuie limitate vizitele la rude, în special la bunici, doar cu masca pe față, iar de Revelion acasă în fața televizorului e cea mai bună opțiune.

Secretarul de Stat Raed Arafat a declarat miercuri seara că Guvernul nu ia în calcul relaxarea restricțiilor în noaptea de Revelion, prin permiterea circulației până la ora 1:00, existând cereri din partea HoReCa în acest sens. Întrebat ce vom face la trecerea dintre ani, acesta a răspuns: „Ieșim pe balcon, ne uităm pe geam, ne uităm la televizor.”

 Acesta mai spune că ar trebui limitate interacțiunile cu bunicii și părinții. 

Dacă vrem să-i vedem, mergem în vizită cu mască și stăm foarte puțin și plecăm. Dar asta înseamnă cu mască, distanțare, mâini dezinfectate, respectarea tuturor regulilor. Pentru cei care nu pot să amâne aceste întâlniri și să se abțină, poate că aceasta este o soluție de mijloc. Riscul este semnificativ, este serios. Nu este de glumit cu el. Această boală s-a dovedit a fi mult mai mult decât au spus unii la început, că este o simplă gripă. Dacă aduci bunicii de la țară la tine, stai cu ei acasă, cu copii, cu tot, poate că bunicii vor pleca infectați după asta. Trebuie înțeles acest lucru. Nu este o dorință a doctorului Arafat sau a autorităților sanitare sau a oricui să strice vacanța pentru nimeni.

Trebuie să recunoaștem că suntem într-o situație de anormalitate și care necesită soluții deosebite la acest moment, în speranța că anul viitor vom putea să avem și părinții și bunicii, toți sănătoși lângă noi la sărbătorile de la sfârșitul anului viitor”, a declarat, miercuri seară, la Digi24, Raed Arafat, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate