fbpx

 
 
Scrie un comentariu

PTc4MCZoPTQ0MCZoYXNoPTYyNzczYWZjZTYwNmVlNzhjMmUwODc5NzQ3YjdkZTQ0.thumb

Blocajul politic, care ar putea împiedica formarea unui Guvern legitim, cu puteri depline, ar putea avea efecte imediat după finalul anului, când ar putea crește amenzile de circulație, dar și indemnizațiile demnitarilor și pensiile speciale ale primarilor.

”În ultima zi din 2020 expiră plafonarea punctului de amendă la 145 de lei și doar un guvern cu puteri depline poate hotărî prelungirea măsurii. 

În lipsa unor ordonanțe de urgență, pe care actual Guvern nu le poate emite, vor crește și indemnizațiile demnitarilor și a funcțiilor asimilate demnitarilor, printre care președintele și patriarhul - plafonate la început de an.

Neinstalarea unui guvern cu puteri depline până la finalul anului înseamnă că intră în plată și pensiile speciale ale primarilor, suspendate la începutul acestui an.

În plus, bugetarii vor primi bani în plus pentru norma de hrană.”, anunță Digi24.

Dacă acum amenda maximă de circulație este de 2.900 de lei, de la 1 ianuarie ar putea ajunge la 4.400 de lei, dacă nu vom avea un Guvern cu puteri depline, care ar putea da o Ordonanță de Urgență pentru limitarea cuantumului amenzii. Proporțional, vor crește și amenzile minime.

Totuși, chiar dacă noul Guvern ar fi investit și ar avea puteri depline, nu este obligatoriu să ia decizia de a limita creșterea punctului de amendă, care e stabilit prin lege la 10% din salariul minim.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate