fbpx

 
 
Scrie un comentariu

ZTg5MjljN2JjNjI4ZDg0OGUxMzZhNmJjYg.thumb

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul capaniei naționale de vaccinare, a anunțat că primele doze de vaccin ar putea fi administrate la noi în țară chiar la sfârșitul acestui an, între Crăciun și Anul Nou.

Dacă autorizația va fi eliberată în 23 decembrie, probabil că între Crăciun și anul nou vor fi livrate primele doze de vaccin în România și vom putea începe efectiv activitatea de vaccinare destinată în primul rând personalului medical din spitalele din linia întâi, a declarat Valeriu Gheorghiță  pentru Digi24.

BioNTech și Pfizer vor trimite în România o tranșă inițială de până în 10.000 de doze de vaccinuri, cu care pot fi vaccinați 5.000 de angajați ai spitalelor, în condițiile în care e nevoie de două doze pentru imunizare.

Este o tranșă simbolică, dacă vreți, care va fi distribuită în aceeași zi în toate cele 27 de țări membre ale UE, care fac parte din contractul încheiat de CE, însă din ianuarie vor fi livrate celelalte doze, atât cele din decembrie, cât și cele din ianuarie. Pentru ianuarie ar trebui să primim, după noul calendar de livrare, circa 600.000 de doze, care ajung pentru vaccinarea unui număr estimat de 300.000 de persoane. Ulterior, această cantitate crește de la o lună la alta, a spus Gheorghiță.

Pentru cei care încă sunt reticenți cu privire la vaccin sau la virus în general, un medic chirurg român stabilit în Marea Britanie are un mesaj.

medic corina ichim vaccin coronavirus 

„Dragi colegi și prieteni,

Aș dori să vă încurajez cu privire la mult prea controversatul vaccin anti-COVID19 produs de Pfizer și BioNTech. Am primit prima doză pe 12 decembrie la ora 11 (acum 48 ore) și înafară de o neobișnuită stare de euforie, nu am manifestat nici un alt efect advers.

 

Sper să vă conving că merită considerație și să contrazic zvonurile mincinoase de campanie negativă. Vaccinul va fi cu adevărat eficient dacă îl facem cu toții și scădem incidența transmiterii virusului”, a transmis Corina Ichim.

Marea Britanie este prima țară din lume care a început administrarea vaccinului anti-Covid-19 pe scară largă. Vaccinul dezvoltat de Pfizer și BioNTech a fost aprobat la începutul lunii acesteia de către autoritățile britanice, campania de vaccinare începând în 8 decembrie.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate